מאפינס קישואים

צילום: שירן כהן שי
צילום: שירן כהן שי
מתכון טבעוני, עשיר בטעמים, רך ונימוח בפה

מצרכים

תבנית מאפינס עד קוטר 5 ס״מ ליחידה

3 קישואים גדולים

בצל גדול

גבעול כרישה

חצי כוס קמח כוסמין/קינואה

חצי כוס מים

שליש כוס שמן זרעי ענבים

2 ביצים טרופות (טבעוניים יוכלו להמיר ב-6 כפות צ׳יה שהושרו למשך חצי שעה בכוס מים)

כף אבקת מרק טבעית טבעונית

כפית מלח הימאליה ורוד

3/4 כפית פלפל שחור

מאנג׳טים למאפינס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מגרדים לתוך קערה בפומפייה את הקישואים והבצל ומניחים במסננת כך שתסננו את הנוזלים.

3. קוצצים לטבעות את 2/3 התחתונים של הכרישה (בחלק הירוק לא נשתמש).

4. מוסיפים את הביצים הטרופות, המים והשמן ומערבבים היטב.

5. מוסיפים את הקמח ואבקת המרק ומערבבים היטב.

6. מכניסים את המאנג׳טים לשקעים ומוזגים לתוכם את התערובת.

7. מכניסים לאפייה למשך 45 דקות.‍

המאפינס במיטבם בטמפרטורת החדר ביום ההכנה וביום שלאחריו. ניתן להקפיא אותם בקופסא סגורה עד חודש.

המתכון מוגש באדיבות מורן שטרום, נטורפתית, מפתחת שיטות התזונה ושפית, https://bit.ly/30YCcWI.