מהחממה לצלחת

צילום: אילן נחום
צילום: אילן נחום
חגיגה בערבה: קטיף עצמי של ירקות בחממות, סיורים, סדנאות בישול עם שפים, חקלאים ובשלנים

מועצה אזורית הערבה התיכונה, תיירות ערבה, מנהלת החברה לפיתוח הערבה, משרד החקלאות משרד התיירות וקרן מיראז'- מזמינים לאירועי 'מהחממה לצלחת'- חווית קטיף ובישול בחממות חקלאי הערבה התיכונה, ב- 9-12.3.2022.

פודיז' משפחות וילדים ייהנו מקטיף עצמי של ירקות טריים בחממות ובישול עם התוצרת שתיקטף, סיורים, סדנאות בישול, ארוחות ייחודיות ועוד, בהדרכת שפים, חקלאים ובשלנים, ממש בלב השטחים החקלאיים בערבה. את האירועים מלווה איש הקולינריה דוד קישקה, יזם המפתח תכנים וחוויות קולינריות.

יום חמישי 10.3.2022- האירוע המרכזי, עם שף עזרא קדם מ'סטודיו ארקדיה' בירושלים-ארוחה בלב חממת הירקות בחוות 'בין השיטין', בחצבה ושף עידו שגב-'הלקט' בזיכרון יעקב. השף הצעיר שגב, עבד אצל שף אלן דיקאס בפריז, ביפן, במסעדת 'רפאל', התמחה אצל שף דן ברבר בניו יורק והיה שף של 'סטודיו ארקדיה' בעין כרם במשך חמש שנים, שם העמיק את התודעה שמנחיל שף קדם בבר קיימות ובישול ישירות מהקטיף לצלחת.

שף קדם ושף שגב, ירקחו מנות על טהרת התוצרת הטרייה של חקלאי הערבה, לעיני הסועדים בלב החממה, ויספרו במהלך הארוחה, על החיבור לערבה, אנשיה והיבול המשובח, המטופח בלב המדבר. הארוחה תלווה ביינות 'יקב מואה' מהערבה.

תכנית 'מהחממה לצלחת':

'בשרים מעושנים עם ירקות הערבה'-שף יריב איתני ממעדניה-route 90, בצוקים, ושף תומר צוק מחוות צוק, יכינו ארוחת במעשנה, במשק עצי תמר.

'סדנת בישול מכל חלקי הירק'- עם שף יהונתן שרביט- זוכה מקום שני ב'משחקי השף', מרצה בבית הספר בישולים, ובעל קייטרינג פיין דיינינג.

סדנת 'אפייה בשילוב ירקות הערבה'- עם קרן אגם, בלוגרית וכוהנת הבצקים- הבצק יהווה במה לגידולים החקלאיים במגוון מאפים.

סדנת 'סוד הירקות המוחמצים'- עם החקלאים האגרונומים, רונית ומוטי אלעזרי, ממושב צופר, יארחו ב'גן הירק' האורגני, קטיף עצמי של ירקות והכנת צנצנות חמוצים לקחת הביתה.

'סדנת 'בישולי שדה"בחוות 'בין השיטין' במושב חצבה– קטיף של ירקות טריים ובישול בלב החממה והיכרות מקרוב עם עבודת החקלאות והאדמה.

'סיור וארוחה מתוקים כדבש'- במכוורת פורת במושב עין יהב- סיור מתוק ו'ארוחה מתוקה כדבש'- הדבוראי רן פורת יארח להדרכה, טעימות דבש, הצגה לילדים על עולם הדבורה ובסיום ארוחת ערב לכל המשפחה על טהרת דבש מן המדבר וירקות הערבה.

לאורך אירועי 'מהחממה לצלחת' יפתחו את שעריהם, המשקים והחממות בערבה התיכונה, לקטיף בוקר והכנת ארוחת בוקר מהתוצרת הטריה שנקטפה, ביניהם: 'מלוא הטנא'– חממה אורגנית במושב עין יהב- ואצל אביגד בשדה"- משק אורגני במושב עידן.

מרכז המבקרים ויידור- "חלון לחקלאות"- סיורים מודרכים בחממות התצוגה, וביום שבת 12.3- 'שוק איכרים' – תוצרת חקלאית טרייה מהערבה, בשיווק ישיר.

'תפריט ספיישל ערבה'- המסעדות בערבה, עסקי הקולינריה והפוד-טראקים– ילבשו חג, ויארחו לאורך ימי האירועים עם 'תפריט ספיישל ערבה' בסימן 'מהחממה לצלחת' במחיר מיוחד.

בערבה התיכונה מתחוללים פלאים בתחום החקלאי, בעיקר בעונת החורף. כאשר בשאר העולם קר ואין אפשרות לגדל מזון מהצומח, מנצלים חקלאי הערבה את שעות האור הארוכות והטמפרטורות הגבוהות, ובשילוב מחקרי מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר, מטפחים את הירקות המובחרים בעולם: פלפלים, עגבניות וחצילים בשלל צבעים, טעמים וצורות, קישואים, דלועים ומלפפונים, אספרגוס, פטריות, צמחי תבלין ועוד.

עוד ייהנו המבקרים מטיולים, אטרקציות תיירותיות, טיולי שטח רכוב במרחבי המדבר, מסלולי הליכה ואופניים, גלריות ועוד, לצד לינה וחדרי אירוח.

עלות קטיף וסדנת בישול החל מ- 80 ₪ למשתתף.

ארוחת בלב חממת בין השיטין- שף עזרא קדם ושף עידו שגב- עלות לסועד כולל יין- 320 ₪.

ארוחת 'בשרים מעושנים עם ירקות הערבה'שף יריב איתני ושף תומר צוק-עלות לסועד כולל יין- 300 ₪.

מידע והזמנות- אירועי 'מהחממה לצלחת'- https://goarava.co.il/farm2table (יעלה יום רביעי).

טלפון – 052-8666114