מהפכת הפחים

מליאת המועצה הצביעה בעד רכישת פחים מונחי קרקע * תם עידן הפחים הקטנים שנדדו מידי יום ממקום למקום...

תגידו שלום לפחים הירוקים והניידים שהיו (כמעט) ליד כל בית ביישוב, חסמו מדרכות והיוו מושא לתלונות חוזות ונשנות מצד שתושבים שהופתעו לראות את הפח של השכן ליד הבית שלהם. אותם פחים, שנעו על גלגלים, יפנו את מקומם לפחים גדולים יותר, נייחים שלא ניתן להזיזם. מליאת המועצה אישרה לשם כך תב"ר בסך 2.1 מיליון שקלים מהקרן לעבודות פיתוח.

מחזיק תיק שפ"ע, חבר המועצה אריה הדר, מסר כי נעשה מיפוי בכדי לקבוע את מיקומי הפחים החדשים, 160 במספר, שתכולת כל אחד מהם 3,750 ליטר.

ראש המועצה יורם שמעון: "התהליך יתבצע בשכונת הוותיקות מכיוון שבשכנות החדשות יש חדרי אשפה. תכולה של כל אחד מן הפחים החדשים היא פי 11 מהפחים הירוקים הישנים. גם מבחינה תקציבית, אנחנו יכולים להרשות לעצמנו את החלפת הפחים. עשינו השוואה מול רשויות אחרות שעברו תהליך דומה ויצאנו למכרז. הפחים יונחו לצד המדרכות וניתן יהיה לפנותם שלוש פעמים בשבוע. אנחנו נחסוך הרבה כסף וגם נייצר אסתטיקה, נראות ובטיחות. המדרכות תהיינה פנויות להולכי הרגל. כמו כן, הפינוי ייעשה על ידי משאיות רובוטיות ולא על ידי עובדים שיגרמו לעומסים בכבישים".

גזבר המועצה ששי דקל: "עלויות התפעול יירדו בכ-200 אלף שקלים לשנה, מה שאומר כי תוך שש שנים נחזיר את ההשקעה".

וגם זה בענייני אשפה. המועצה אישרה חוק עזר לפינוי פסולת. לדברי מנכ"ל המועצה, תמיר פרץ, הצורך בחוק עזר עלה בעקבות פסק דין שנתן בג"ץ (עיריית חולון נגד משרד הפנים) ועסק בשאלה מה רשות מפנה ועל מה היא צריכה לגבות תשלום. מסתבר שיש בתי עסק שמייצרים כמות גדולה מן הרגיל של פסולת, דבר שמצריך יותר עבודה מהמועצה ומגדיל את העלויות שלה בפינוי פסולת. "הכנו תחשיב והוא אושר על ידי המשרד להגנת הסביבה", אמר תמיר פרץ, "זה חוק עזר שימנע בעתיד הגשת תביעות נגד המועצה".

שני הסעיפים אושרו פה אחד.

התייחסות לאירועי האלימות

חברי סיעת 'מבשרת ציון אחת', דובי כדורי וד"ר שי בנימין, העלו הצעה לסדר בעניין מקרי האלימות שאירעו ביישוב ובהם נדקרו שני תושבי מבשרת. כדורי ובנימין טענו כי היה צריך לכנס את המועצה מיד לאחר קרות האירועים. "היינו צריכים לשדר לציבור שאנו לא מקלים ראש בזה", אמרו.

ראש המועצה יורם שמעון: "הייתה מצדנו התייחסות אם כי היא לא באה בדרך של כינוס המועצה. שוחחתי עם מנהלת התיכון ליאת שגב על מערך הסברה למניעת אלימות וגם ברק מזרחי מ'עיר ללא אלימות עושה עבודה רבה בנושא".

לשאלתו של דובי כדורי בדבר אי איוש תקנים בחינוך הבלתי פורמלי, ענה מחזיק תיק החינוך אריה מלמד: "הדבר לא היה רלוונטי עד כה בגלל הקורונה אך עם בחירת מנהל חדש לאגף החינוך הנושא יטופל". עוד מסר מלמד, כי נעשתה עבודה לגבי טיפול מוסדות החינוך בפערים רגשיים שנוצרו בעקבות שנת הקורונה. לדברי אירית מרום, כל הזמן יש חשיבה על מניעת אלימות ואף תוכננו פעילויות הסברה, אך אלה לא יצאו לפועל עקב הקורונה.

חבר המועצה אדי מזרחי: "צריך לעשות אבחנה בין סוגים שונים של אירועי אלימות. יכול למשל להיות מקרה של אלימות ביציאה/כניסה למופע, דבר שניתן היה למנוע אם סדרי הכניסה והיציאה היו נעשים בצרה מסודרת יותר על ידינו. כאן אנחנו מדברים על אירועים נקודתיים. שני אירועים בזמן קצר. זה חמור, זה מדאיג ויש למנוע מראש על ידי הסברה".