מוס פיסטוק קרמי בכוס

צילום: סטודיו קופרבוש
צילום: סטודיו קופרבוש
קינוח שמשלב טעמים שונים ויוצר מראה מרהיב ומפתה

מצרכים לקולי פטל

250 גרם פטל טרי

3 כפות סוכר

100 מ"ל מים

מצרכים למוס פיסטוק

3 דפי ג'לטין

400 מ"ל שמנת מתוקה

רבע כוס סוכר

80 גרם ממרח פיסטוק

מצרכים לקישוט

צמר גפן מתוק

פטל טרי

פיסטוקים

הוראות הכנה

1. קולים את הפיסטוקים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 10 דקות. לאחר מכן, קוצצים אותם לחתיכות בינוניות-קטנות.

2. הכנת קולי הפטל: מחממים בסיר קטן את הפטל עם הסוכר ועם המים עד לרתיחה. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 15 דקות ומצננים.

3. הכנת מוס הפיסטוק: מניחים את דפי הג'לטין להשריה במים קרים במשך חמש דקות. במקביל, יוצקים 100 מ"ל שמנת לסיר קטן ומבשלים. כשהשמנת חמה, מוסיפים לסיר את דפי הג'לטין ומערבבים מעט.

4.  מוסיפים לסיר השמנת והג'לטין את ממרח הפיסטוק ומערבבים מעט עד לאיחוד החומרים.  מורידים מהאש ומצננים.

5. מקציפים את 300 מ"ל השמנת שנותרה עם הסוכר עד להכפלת נפח השמנת וקבלת קציפה אוורירית. מקפלים בעדינות לתוך הקציפה את תערובת ממרח הפיסטוק ואת הג'לטין. מעבירים לשקית זילוף ומצננים.

6. הרכבה והגשה: שמים תחילה בבסיס כוסות הגשה מזכוכית כף מהקולי פטל, מזלפים מעל מעט ממוס הפיסטוק וחוזרים על השכבות עד שהכוס מתמלאת, כאשר השכבה העליונה בכוס היא של המוס.

7. לפני ההגשה, מקשטים במעט צמר גפן מתוק, פטל טרי ושברי פיסטוקים קלויים.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch.