מטבל אבוקדו ותירס

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
מחפשים משהו חדש, פיקנטי ומעניין לנגב אתו את הפיתה? קבלו את המתכון הבא

רכיבים:

2 אבוקדו

קלח תירס

חצי בצל

שן שום

ליים (או לימון)

2 גרם כמון

450 מ"ל מים

מלח

פלפל שחור

אופציונלי:

2 כפות יוגורט סויה טבעי ללא ממתיק או סוכר

חצי מקל סלרי

עלי בזיליקום, פטרוזיליה או כוסברה

ניתן להחליף את קלח התירס בתירס משומר (על אף שהטעם הסופי ישתנה קלות)

הוראות הכנה:

1. מסירים את הגרעינים מן הקלח בעזרת סכין ומרתיחים אותם למספר דקות על מנת לרככם. מסננים ומצננים על ידי שטיפתם במים קרים. שומרים חצי מהכמות בצד.

2. שוטפים את הליים היטב, מגרדים את הקליפה לצלחת קטנה וסוחטים את המיץ (טיפ: אם לוחצים מעט על הליים ומגלגלים אותו על גבי השיש לפני הסחיטה, המיץ ייצא ביתר קלות).

3. שמים את כל הרכיבים בבלנדר מלבד מחצית מכמות התירס ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ומשיי. אפשר להוסיף מים עד לקבלת המרקם הרצוי ולהמליח לפי הטעם.

4. ניתן להוסיף גם עשבי תיבול טריים למטבל בהתאם לטעם, סלרי ומעט יוגורט סויה על מנת להפוך את הקרם לרענן יותר.

5. מצננים את המנה במקרר חצי שעה לפחות לפני ההגשה. מעטרים את הקרם בפרוסות אבוקדו, שארית התירס (אותה תוכלו להקפיץ עם שמן זית לקבלת מרקם פריך יותר). ניתן לטפטף שמן זית, פלפל שחור גרוס טרי ועשבי תיבול האהובים עליכם.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה