מילפיי סלק ותפוח אדמה

צילום: סטודיו קופרבוש
צילום: סטודיו קופרבוש
מנה מושקעת שמפארת כל ארוחה ומחממת את הלב ביום חורף סגריר

מצרכים

4 תפוחי אדמה

6 סלקים מבושלים

שמן זית

מלח

פלפל

גבינה מגוררת

מצרכים לרוטב

ראש שום

ביצה

200 מ"ל שמן חמניות

חצי לימון

מלח

פלפל

מצרכים לקישוט

שומשום

נבטי אפונה

הוראות הכנה

1. קולפים ופורסים דק את תפוחי האדמה ואת הסלק בעזרת מנדולינה.

2. בתבנית עוגה מלבנית גבוהה שמרופדת בנייר אפייה, מתחילים ליצור שכבות של סלק פרוס, מעט מלח פלפל וגבינה מגוררת, עד שהתבנית מלאה בחצי מהגובה שלה.

3. לאחר שמסיימים עם הסלק, חוזרים על השיטה גם עם תפוחי האדמה הפרוסים ומוסיפים בין השכבות גם מעט שמן זית. מכסים את התבנית המלאה בנייר אפייה נוסף ומעליו מניחים תבנית ריקה שתשמש כמשקולת.

4. אופים במשך חצי שעה בחום של 160 מעלות.

5. חותכים את קודקוד ראש השום, מזלפים מעליו שמן זית, ממליחים ועוטפים בנייר אלומיניום. אופים לצד התבנית במשך חצי שעה.

6. מניחים לשכבות הסלק והתפוח אדמה להתקרר, פותחים בזהירות את מעטפת נייר האפייה ומוציאים את השכבות האפויות. חותכים לאצבעות רחבות בעובי 2-3 ס"מ. מגבירים את טמפרטורת התנור לחום של 220 מעלות ואופים במשך 10-15 דקות.

7. בזמן שהן נאפות בפעם השנייה, מכינים את הרוטב: קולפים את השום האפוי ומניחים אותו בקערה בינונית. מוסיפים ביצה, מיץ מחצי לימון ומתבלים במלח ובפלפל. מערבלים קלות באמצעות בלנדר מוט.

8. תוך כדי ערבול, משלבים בהדרגה את שמן החמניות ומערבלים עד לקבלת רוטב אחיד. את הרוטב שומרים בשקית זילוף.

9. מגישים על כל צלחת אצבע מילפיי אחת. מקשטים בזילופי הרוטב, מעט שומשום ונבטי אפונה.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch