מסעדה חדשה ושמה 'רוז"

צילום: איה בן עזרי
צילום: איה בן עזרי
המיקום: מלון היוקרה 'פרא' בגולן * לצד החוויה הקולינרית, המקורית והאותנטית, ניתן לקנח במופע מוזיקה, ערב תרבות ואומנות או לשבת על הבר עם יין מקומי

מלון היוקרה 'פרא' פתח לקהל הרחב מסעדת שף חדשה תחת השם 'רוז". המסעדה, שממוקמת במרכז המלון, מתאימה עצמה לטבע הפראי של רמת הגולן ולנופים המשקיפים על הרי הגליל, עמק החולה, הכנרת והר החרמון שבהם גידולים חקלאיים איכותיים וייחודיים.

מסעדת 'רוז" (בצרפתית: בזלת) קרויה על שם הקרקע הבזלתית עליה שוכנים מלון 'פרא' והמסעדה. הגידולים החקלאיים בסביבה ייחודיים ביותר בשל האדמה הוולקנית ולכן חרטה המסעדה על דגלה מילה אחת – מקומיות.

המסעדה החדשה, בניצוחו של השף רועי דורי, חושפת חוויה קולינרית, מקורית ואותנטית,  עם תפריט הכולל  מבחר מנות על טהרת התוצר המקומי, הטרי והאיכותי ביותר – החל מגידולי השדה שנאפים בטאבון; מהבקר שמגודל ורועה בגולן; ואפילו מנהר הירדן שלמרגלות ההר בו שוכן המלון, מגיעים הדגים שמככבים בתפריט. ארוחת הבוקר עשירה במנות טאפאס, מטבלים ומגוון לחמים טריים וגם חביתות, שקשוקות ועוד.

בשעות הצהריים קיים תפריט של מנות קלילות, שגם הן מאופיינות ברוח המקומית וביניהן ניתן למצוא קדירת בשר חורפית, פורל מנחל הדן, פסטות בעבודת יד ומרקים מירקות העונה.

ארוחת הערב היא גולת הכותרת של המסעדה – מבחר רחב של מנות ראשונות, מנות טאבון כגון סלק בגבינה, דלעת שרופה עם קצף שקדים, סטייק כרוב ועוד. המנות העיקריות מורכבות ממגוון בשרים, דגים וירקות ובכל אחת מהן ניתן להרגיש את מגע ידו של השף דורי ואת הליווי של הסביבה הפראית של המלון.

גם בתפריט הקינוחים ניתן למצוא מנות מענגות ומעוצבות, שמוגשות באופן מתוחכם וטעים, כמו קרם ברולה מארטישוק ירושלמי וטימין, מוס שוקולד עם צ׳ילי ומלח אטלנטי ועוד.

תפריט המשקאות של המסעדה מורכב ממיצי פרי טבעיים מהגולן, אשר נסחטים במושב סמוך למלון. הקוקטיילים מושפעים על ידי החקלאות המקומית ומכילים מגוון רחב של מוצרים מתוצרת מקומית, ויסקי וג׳ין מהגולן, ורמוטים ישראליים איכותיים וישנם אף קוקטיילים על בסיס יינות מהגולן שלכולם ניתנו שמות על פי הנוף המקומי: אש וולקנית, סירה קוצנית, נגרוני חרמון וכדומה. את הקוקטיילים הללו ועוד מבחר קלאסיקות ניתן לשתות במסעדה ובבריכה.

בבר הקבלה ניתן למצוא מבחר של תזקיקים, ליקרים ובירות תוצרת הארץ וכן משקאות פרימיום נבחרים כגון ויסקי וקוניאק בוגרים ויוקרתיים, אפרטיפים ממרכיבים בוטניים וכן טקילה ורום מיושנים.

בסמוך למסעדת המלון, במרתף היינות, ממוקם חדר היינות המתיישנים. במרתף ובמסעדה מבחר יינות עשיר משלל היקבים הקיימים ברחבי הרמה, ביניהם יקב הר אודם, שאטו גולן, יקב רמת הגולן, פלטר, אסף ועוד. לטרואר המקומי השפעה רבה על איכות היינות ואין זה מקרי שהנ"ל נמצאים בין היקבים המובילים בישראל ואף מככבים ברחבי תבל. במרתף ניתן גם למצוא יינות מתיישנים מהרמה, שלל יינות מיקבים ישראליים מובחרים ויינות עולם. כמו כן, מתקיימות טעימות וסדנאות יין במרתף היינות.

מי שמגיע לבלות ערב במסעדה 'רוז" ב'פרא', יכול גם לקנח בערבי תרבות ואומנות הנערכים באופן קבוע באזור הקבלה. הערבים כוללים הופעות של מוזיקאים מוכרים ויוצרים צעירים, תערוכות אמנות וחלל ייעודי שמספר על ההיסטוריה של בית המכס ההיסטורי וחשיבותו להיסטוריה של המדינה.

דוגמאות של מחירים במסעדת רוז': ארוחת בוקר –  125 ₪, לצהרים: קדירת בשר  65.  ש"ח, דג פורל 65 ש"ח, פסטות בעבודת יד: 54 ש"ח, מרקים 42 ש"ח, מנת טאבון סלק בגבינה: 58 ש"ח, סטייק כרוב: 62 ש"ח, סטייק נתח משתנה החל מ 96 ש"ח, קינוחים: קרם ברולה מארטישוק ירושלמי:  46 ש"ח, מוס שוקולד עם צילי  54 ש"ח, יין רקאנטי מראווי. 240  ש"ח, סוביניון בלאן רמת הגולן 140 ₪.  

מסעדת 'רוז", מלון 'פרא', צומת בית המכס העליון, רמת הגולן

שעות פתיחה: ארוחת בוקר 8:00-11:00, ארוחת צהריים 13:00-17:00, ארוחת ערב 18:30-22:00 

טלפון: 077-3311222

www.pereh.co.il