מרק אבוקדו וברוקולי

צילום: depositphotos
צילום: depositphotos
מנה מחממת בטעם אגוזי מפתיע * מומלצת להגשה כמנת פתיחה או עיקרית ביום חורף קר, להנאת המשפחה * פשוטה וקלה להכנה

מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):

אבוקדו גדול קלוף ומגולען
כף שמן זית
בצל בינוני קצוץ
2-3 שיני שום כתושות
כוס סלרי קצוץ
4 כוסות ברוקולי גבעולים קלופים וקצוצים
כפית טימין
כפית עד כפית וחצי אבקת קארי
חצי כפית מלח
4 כוסות מים
3 כפיות מיץ לימון
כפית וחצי גרעיני דלעת
כף קרוטונים

אופן ההכנה:

1. חממו שמן זית בסיר בינוני על חום בינוני. הכניסו בצל קצוץ וערבבו במשך כ-4 דקות עד שהוא יתרכך. הוסיפו שום והמשיכו בטיגון עד לקבלת גוון חום בהיר.

2. הוסיפו את הסלרי ובשלו אגב ערבוב במשך כ-3 דקות נוספות. לאחר מכן הכניסו לסיר את הברוקולי ובשלו במשך כ-2 דקות.

3. תבלו את התערובת והוסיפו טימין, אבקת קארי ומלח, ערבבו היטב וצקו את המים. הביאו לרתיחה ובשלו במשך כ-20 דקות עד שהנוזל נצבע בגוון ירוק בהיר. הסירו מהחום והניחו לו להצטנן מעט.

4. העבירו את המרק למעבד מזון, הפעילו על מהירות גבוהה והפכו את המרק למחית. הוסיפו את האבוקדו פנימה והפעילו שוב עד לאיחוד האבוקדו והמרק.

5. הוסיפו את מיץ הלימון, ערבבו היטב, פזרו מעל מעט גרעיני דלעת והגישו.

המתכון מוגש באדיבות 'חקלאי גרנות'