מרק אפונה וירקות

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
מרק טעים שמחמם את הלב ומשתלב עם הירוק הבריא והטבעי בכל ארוחה

מצרכים

כף שמן זית

בצל גדול קצוץ

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות

כוס אפונה קפואה או טרייה

כוס גרעיני תירס קפואים או טריים

4 כוסות מים

מלח ופלפל לפי הטעם

אופציונלי: עשבי תיבול טריים (כמו פטרוזיליה או טימין) לקישוט

הוראות הכנה

1. מחממים בסיר גדול את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהוא שקוף במשך כ-3-5 דקות.

2. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לסיר ומערבבים במשך כמה דקות. לאחר מכן יוצקים פנימה את המים. מביאים את התערובת לרתיחה.

3. מנמיכים את האש, מכסים ונותנים לזה להתבשל במשך כ-10-15 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.

4. מוסיפים את האפונה ואת התירס לסיר. אם אתם משתמשים באפונה ובתירס טריים, תנו להם להתבשל במשך כחמש דקות. אם הם קפואים, פשוט חממו אותם (המלצה: לקבלת מרק חלק יותר, ניתן לערבב חלק מהמרק בבלנדר. היזהרו בעת ערבוב נוזלים חמים. ודאו שהמרק התקרר מעט).

5. מתבלים את המרק במלח ובפלפל לפי הטעם.

6. מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים ומגישים את המרק חם.

המתכון מוגש באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים 'אוכלים בריא' עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר.