מרק בצל

צילום: דרור כץ
צילום: דרור כץ
מתכון למרק בצל בסגנון צרפתי שניתן להכין בבית בתוך זמן קצר והתוצאה מושלמת וטעימה

מצרכים

2 ק"ג בצל סגול או לבן

100 גרם שיני שום

100 גרם שמן קנולה

500 גרם תפוח אדמה מבושל

8 ליטר מים

100 גרם טריאקי

2 כפות ריבת בצל

25 גרם מלח

הוראות הכנה

1. חותכים את הבצל ואת שיני השום לסיילס.

2. מטגנים בסיר למשך 10 דקות על אש גבוהה.

3. מגרדים את תפוחי האדמה המבושלים בפומפייה ומוסיפים לסיר (להסמכת המרק).

4. מוסיפים את המים, הטראקי וריבת הבצל.

5. מבשלים למשך כשעה וחצי, ממליחים, טועמים ומתקנים טעם אם צריך. ניתן להקרים בפרוסת גבינה צהובה בהגשה.

המתכון מוגש באדיבות השף הראשי של קפה 'גרג', אלעד אמסלם