מרק בשר ושעועית לבנה

צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock
מרק עשיר שכל מנה מהווה ארוחה שלמה בפני עצמה * עם חלבונים, פחמימות וסיבים תזונתיים

מצרכים (ל-4 מנות)

כף שמן זית

500 גרם פילה מדומה (מס' 6) חתוך לקוביות בינוניות

200 גרם שעועית לבנה יבשה

2 גזרים

2 בצלים קצוצים

3 גבעולי סלרי

4 עגבניות מגורדות

5 שיני שום קצוצות

2 כפות רסק עגבניות

מצרכים לתיבול

כף שטוחה פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

כפית כמון

כפית פלפל שחור

כפית מלח

5 כוסות מים

לקישוט: פטרוזיליה/כוסברה (לא חובה)

הוראות הכנה

1. משרים את השעועית הלבנה לילה לפני עם מים ועם כפית סודה לבישול.

2. קוצצים את הבצל והשום, חותכים את הגזר והסלרי לקוביות/פרוסות ומגרדים את העגבניות.

3. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו מכל הכיוונים. מוציאים לקערה נפרדת.

4. מוסיפים לאותו סיר את הבצל הקצוץ, השום והגזר ומבשלים במשך כחמש דקות תוך כדי ערבוב

5. מוסיפים לסיר את התבלינים, העגבניות ורסק העגבניות ומערבבים.

6. מסננים את השעועית ושוטפים היטב ומוסיפים לסיר. לאחר מכן מוסיפים את הבשר לסיר ומערבבים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך כשעתיים.

7. טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך מוסיפים עוד מים. המרק מוכן כאשר השעועית והבשר רכים.

8. ניתן לפזר מעל המרק עלי כוסברה/פטרוזיליה.

המתכון מוגש באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא