מרק גספצ'ו מועשר

צילום: דן פרץ
צילום: דן פרץ
מרק העגבניות הפופולארי שמקורו בחבל אנדלוסיה שבדרום ספרד עם שדרוג של העשרה בחלבון

רכיבים (ל-3 מנות)

3 עגבניות בגודל בינוני חתוכות לקוביות גדולות

מלפפון מקולף וחתוך גס

גמבה אדומה ללא הליבה והגרעינים חתוכה גס

רבע בצל

2 שיני שום

2 גבעולי פטרוזיליה

רבע כוס מים

כף מדידה אבקת מרק עגבניות

2 כפות מדידה אבקת חלבון

מלח ים לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

להגשה

מלפפון חתוך לקוביות קטנות

כף שמן זית

גבעול בצל ירוק קצוץ דק

כף עלי פטרוזיליה קצוצים דק

אופן ההכנה

1. מניחים את כל הירקות והמים בבלנדר ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים את אבקת מרק העגבניות ואבקת החלבון, מתבלים במלח ובפלפל ומערבלים פעם נוספת.

3. יוצקים את המרק לקערות הגשה.

4. מפזרים מעל את קוביות המלפפון, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעל את הבצל ירוק ואת הפטרוזיליה.

ערכים תזונתיים למנה אחת: אנרגיה – 72 קק"ל, חלבון – 6.1 גרם, פחמימות – 11.4 גרם, שומן – 0.4 גרם.

המתכון מוגש באדיבות חברת 'הרבלייף', מתוך ספר מתכוני הבריאות 'מבשלים דרך חיים' הכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים