מרק חומוס

צילום: דן פרץ
צילום: דן פרץ
עונת החורף היא גם עונת המרקים * ומה מחמם את הלב יותר ממרק חומוס מחמם ומפנק, מזין ועשיר בחלבון?

רכיבים

2 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים דק

2 שיני שום קצוצות דק

4 כפיות בהרט

פחית (400 גרם) עגבניות משומרות קצוצות

400 גרם גרגירי חומוס מבושלים קפואים

3 כוסות מים או ציר ירקות

חצי לימון סחוט טרי

2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה

3 כפות מדידה אבקת חלבון

2 כפות עלי כוסברה קצוצים דק

מלח ים לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה

1. מחממים את שמן הזית בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים 10 דקות עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה.

2. מוסיפים את הבהרט, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות נוספות.

3. מוסיפים את העגבניות המשומרות עם כל הנוזלים, גרגירי החומוס והמים (או ציר הירקות) ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, אבקת מרק העגבניות, אבקת חלבון והכוסברה הקצוצה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

ערכים תזונתיים למנה אחת: אנרגיה – 459 קק"ל, חלבון – 33.7 גרם, פחמימות – 78.3 גרם, שומן – 10.7 גרם.

המתכון מוגש באדיבות חברת 'הרבלייף', מתוך הספר מתכוני הבריאות 'מבשלים דרך חיים' הכולל כ-80 מתכונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.

סרטון להכנת מרק חומוס עם השפים והתזונאים הקליניים, אודי ברקן ואושר אילדמן,

כולל טיפים  שיהפכו את חווית הבישול לקלה ונעימה: