מרק טום יאם עם קניידלעך

צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
מתכון הפסח המסורתי מקבל טוויסט מודרני מארץ רחוקה

מצרכים למרק

3 כפות שמן קנולה

3 שאלוט פרוס דק

5 שיני שום פרוסות

שורש כורכום פרוס דק

פלפל אדום חריף פרוס דק

5 פרוסות דקות של ג'ינג'ר

3 ענפי למון גראס פרוס דק מאוד

5 עלי כפיר ליים

2 ליטר ציר עוף או מים

פחית קרם קוקוס

4 כפות פיש סוס

כף גדושה סוכר חום

6 פטריות שמפניון חתוכות לרבעים

10 עגבניות שרי חצויות

2 בייבי באקצ'וי חתוך לרבעים

חופן עלי כוסברה

חופן עלי נענע

חופן עלי בזיל תאילנדי

מצרכים לקניידלעך

4 ביצים מופרדות

חצי כוס שמן קנולה

בצל לבן גדול טחון או מגורד דק בפומפייה

2.5 כוסות מים

2 כוסות קמח מצה

חצי שקית אבקת אפייה

כפית גדושה מלח

פלפל שחור לפי טעם

קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה

1. הכנת הקניידלעך: יש להקציף את החלבונים במהירות גבוהה עם המלח לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה שמן, חלמונים, מים ובצל. מאטים את הקצב ההקצפה ומוסיפים את הקמח, התבלינים ואבקת האפייה. מערבבים מעט עד שמתקבלת בלילה סמיכה. מכסים ומעבירים למקרר למשך חצי שעה עד שעה.

2. מרתיחים סיר גדול עם מים וכף מלח. בעזרת ידיים רטובות מכדררים קניידלעך בקוטר 3 ס"מ ומניחים במים הרותחים. מבשלים למשך כ-20 דקות על סף רתיחה. מכבים את האש ומניחים להצטנן במים.

3. הכנת המרק: בסיר גדול מחממים שמן ומוסיפים שאלוט, שום, כורכום, פלפל אדום, ג'ינג'ר, למון גראס וכפיר ליים. מטגנים יחד למשך כשלוש דקות עד שעולה ריח נעים של כל המרכיבים. מוסיפים את הציר ואת קרם הקוקוס, מתבלים, מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין למשך כ-20 דקות.

4. מוסיפים את העגבניות, הפטריות והבאקצ"וי ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול לפי צורך.

5. להגשה: מוסיפים את הקניידלעך למרק ומרתיחים. לפני שמוזגים לצלחת, מוסיפים את עשבי התיבול ומגישים מיד.

המתכון מוגש על ידי סבינה ולדמן באדיבות רשת 'טיב טעם'