מרק לזניה חורפי

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
מנה טעימה, מזינה וקלה להכנה, שכיף לפתוח איתה את עונת המרקים והתבשילים המנחמים והמחממים

רכיבים

חצי בצל

שן שום

200 גרם בקר טחון

400 גרם עגבנייה טבעית טחונה

עלה דפנה

חצי כפית אורגנו מיובש

חצי כפית טימין מיובש

50 מ"ל יין לבן

ציר עוף או ירקות 500 מ"ל

6 עלי לזניה

מלח

פלפל שחור טחון

פפריקה מתוקה

שמן זית כתית מעולה

הוראות הכנה

1. מקלפים וקוצצים דק את השום ואת הבצל. מחממים מעט שמן זית בסיר ומבשלים אותם עם קורט מלח למשך 5-10 דקות על אש נמוכה.

2. בינתיים מתבלים את הבקר במלח, פלפל ופפריקה, קורצים מנות קטנות ומגלגלים לכדורים.  מוסיפים את כדורי הבשר לתבשיל, מגבירים את האש ומבשלים עד להשחמה.

3. מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, עלה הדפנה, האורגנו והטימין. מבשלים כמה דקות ומוסיפים גם את היין. כשהאלכוהול מתאדה, מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 20 דקות.

4. שוברים את עלי הלזניה לחתיכות ומוסיפים אותם למרק. מבשלים למשך כ-10 דקות או עד שהפסטה מוכנה. מוסיפים מלח במידת הצורך ומגישים עם מעט אורגנו, טימין ופלפל גרוס מעל.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה