רכיבים
חצי בצל
שן שום
200 גרם בקר טחון
400 גרם עגבנייה טבעית טחונה
עלה דפנה
חצי כפית אורגנו מיובש
חצי כפית טימין מיובש
50 מ"ל יין לבן
ציר עוף או ירקות 500 מ"ל
6 עלי לזניה
מלח
פלפל שחור טחון
פפריקה מתוקה
שמן זית כתית מעולה
הוראות הכנה
1. מקלפים וקוצצים דק את השום ואת הבצל. מחממים מעט שמן זית בסיר ומבשלים אותם עם קורט מלח למשך 5-10 דקות על אש נמוכה.
2. בינתיים מתבלים את הבקר במלח, פלפל ופפריקה, קורצים מנות קטנות ומגלגלים לכדורים. מוסיפים את כדורי הבשר לתבשיל, מגבירים את האש ומבשלים עד להשחמה.
3. מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, עלה הדפנה, האורגנו והטימין. מבשלים כמה דקות ומוסיפים גם את היין. כשהאלכוהול מתאדה, מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 20 דקות.
4. שוברים את עלי הלזניה לחתיכות ומוסיפים אותם למרק. מבשלים למשך כ-10 דקות או עד שהפסטה מוכנה. מוסיפים מלח במידת הצורך ומגישים עם מעט אורגנו, טימין ופלפל גרוס מעל.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה