מרק סלק

צילום: דן פרץ
צילום: דן פרץ
לירק הסגול המפורסם יש יתרונות בריאותיים רבים * וכמובן אפשר להכין ממנו מרק מנצח

מצרכים (ל-6 מנות)

חצי ק"ג סלק

2 גזרים

2 תפוחי אדמה

גבעול סלרי

2 עגבניות

כף מיץ לימון

2 כפיות מלח

כף פלפל שחור

כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

1. קולפים את הסלק (אם יש צורך), הגזר ותפוח האדמה ומכניסים בחתיכות לסיר.

2. מכסים את הירקות במים רותחים. לאחר הרתיחה מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה במשך 20 דקות.

3. מוסיפים את העגבניות החתוכות ופרוסות קטנות של הסלרי לסיר.

4. מתבלים במיץ הלימון, המלח והפלפל.

5. מבשלים בסיר מכוסה עד לריכוך מלא של הירקות.

6. בסיום, ניתן לפזר כוסברה קצוצה מעל המרק.

המתכון מוגש באדיבות תמר ידין, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת 'הרבלייף'