מרק סלק

צילום: דן פרץ
צילום: דן פרץ
מרק אדום לחורף על בסיס מזון העל – סלק * לחימום הגוף והנשמה בימים קרים

רכיבים (ל-4 מנות):

10 קולרבי, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

100 גרם כרוב לבן, קצוץ דק 

חצי סלק, מקולף וחתוך לקוביות קטנות

500 מ"ל מים 

2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות

כוס עשבי תבלין (שמיר, נענע, פטרוזיליה, עירית, בצל ירוק), קצוצים דק

מלח ים לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

להגשה: שמנת חמוצה 9% שומן

אופן ההכנה:

1. מניחים את קוביות הקולרבי, הכרוב לבן והסלק בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך 30 דקות עד לריכוך.

2. מוסיפים את אבקת מרק העגבניות ו-¾ כוס עשבי תבלין קצוצים. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

3. מחלקים לקערות הגשה, יוצקים מעל כף שמנת חמוצה ומפזרים את עשבי התבלין שנותרו.

ערכים תזונתיים למנה אחת (כולל תוספת להגשה): אנרגיה – 239 קק"ל, חלבון – 14.8 גרם, פחמימות – 52.5 גרם, שומן – 1.2 גרם.

המתכון מוגש באדיבות חברת 'הרבלייף' מתוך ספר מתכוני הבריאות 'מבשלים דרך חיים' שכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים