מרק עגבניות וקרוטוני סלרי בתנור

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
שילוב הטעמים של העגבניות והסלרי יוצר מרק מיוחד במינו עם הצבע האדום שתמיד מחמם

מצרכים למרק העגבניות

כף שמן זית

בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

800 גרם קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות עם המיץ שלהן

2 כוסות מים

מלח ופלפל לפי הטעם

כפית סוכר (לא חובה, לאיזון החומציות)

עלי פטרוזיליה טריים לקישוט

מצרכים לקרוטוני הסלרי

2 כוסות קוביות קרוטונים

רבע כוס שמן זית

חצי כוס סלרי קצוץ דק

כפית עשבי תיבול יבשים (כמו אורגנו או טימין)

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

1. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

2. מניחים בקערה את הקרוטונים עם שמן זית, סלרי קצוץ, עשבי תיבול יבשים, מלח ופלפל. פורסים אותם על תבנית אפייה. אופים במשך 10-15 דקות או עד להזהבה ופריכה, תוך ערבוב מידי פעם.

3. מחממים בסיר גדול את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומאדים עד שהבצל נעשה שקוף.

4. מערבבים פנימה את קוביות העגבניות עם המיץ שלהן ועם ציר הירקות. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20 דקות.

5. מתבלים במלח, פלפל וסוכר אם רוצים.

6. מגישים את המרק חם ומעליו את קרוטוני הסלרי ומפזרים עלי פטרוזיליה טריים.

המתכון מוגש באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים 'אוכלים בריא' עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר