מרק עדשים כתומות

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
מרק פיקנטי ובעל מרקם מיוחד, שמוסיף את הצבע הכתום לשולחן ומחמם את הלב בימים קרים

מצרכים

כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות

בצל גדול קצוץ

2 גזרים קלופים וקצוצים

3 שיני שום קצוצות

עגבנייה גדולה קצוצה

כפית כמון

חצי כפית כורכום

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

4 כוסות מים 

פטרוזיליה לקישוט

שמן זית לבישול

הוראות הכנה

1. מחממים בסיר גדול שמן זית ומאדים את הבצל עד שהוא מתרכך.

2. מוסיפים את השום, הגזר והעגבנייה ומבשלים למשך כמה דקות נוספות.

3. מוסיפים את העדשים הכתומות, הכמון והכורכום ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

5. מביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-20 דקות או עד שהעדשים מתרככות.

מומלץ להגיש חם, עם קישוט של עלי פטרוזיליה.

המתכון מוגש באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים 'אוכלים בריא' עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר.