מרק עדשים כתומות

צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock
לשבוע חורפי במיוחד, אין כמו מרק מחמם שעושה טוב על הלב

מצרכים (ל-9 מנות)

כוס עדשים כתומות (170 גרם) נקיות ושטופות

בצל בגודל בינוני קצוץ דק דק

שן שום כתושה

2 קישואים בגודל בינוני מגורדים דק

כף שמן זית

2 גבעולי פטרוזיליה (שלמים)

גבעול סלרי בגודל גדול (שלם)

מלח ופלפל שחור

חצי כפית שטוחה של כורכום

כפית שטוחה של כמון

הוראות הכנה

1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.

2. מוסיפים את שן השום, את הכורכום, את הפלפל השחור ואת הכמון ומערבבים. מוסיפים את העדשים ואת הקישואים המגורדים ומערבבים שוב.

3. מוסיפים 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-20 דקות. מוסיפים מלח ומתקנים תיבול.

5. מוסיפים את גבעול הסלרי ואת גבעולי הפטרוזיליה לתוך מי המרק, מכסים את הסיר ומכבים את האש.

הערה: כל מנה מהווה מקור טוב לחלבנים מהצומח ולפחמימות מורכבות ומכילה רק עד 100 קלוריות למנה.

המתכון מוגש באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא