מרק קטניות עשיר

מנה שמחממת את הלב ולא משאירה תחושת רעב * המרק האידיאלי לערב יום כיפור

מצרכים

שליש כוס (70 גרם) קטניות שונות כגון עדשים אדומות או כתומות, שעועית יבשה מסוגים שונים, אפונה יבשה, גרגירי חומוס או לחלופין 200 גרם (רבע שקית) שקית קטניות קפואות

2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

גזר בינוני מגורד דק

כף שמן זית

מלח, פלפל שחור/לבן

פלח קטן של דלעת (300 גרם) חתוכה לקוביות קטנות

תבלינים נוספים לפי טעם: כמון טחון וכורכום (מתאים לעדשים), גרגירי כוסברה טחונה או כוסברה טרייה קצוצה (חומוס), עלי סלרי קצוצים ופפריקה אדומה (שעועית לבנה)

בצל בינוני קצוץ דק

12 כוסות מים (2.5 ליטר)

הוראות הכנה

1. מטגנים את הבצל בכף שמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הירקות הקצוצים ומאדים למשך כ-10 דקות.

2. מוסיפים את הקטניות ואת התבלינים חוץ מהמלח.

3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה לפרק זמן שמתאים לקטניות (עדשים ושעועית מש כשעה, שעועית יבשה לבנה או אדומה, אפונה יבשה וחומוס כשעתיים).

4. בסוף הבישול מכבים את הגז ומוסיפים את המלח (הערה: מלח מעכב את בישול הקטניות ולכן רצוי להוסיפו בסוף).

הערה: בשימוש בקטניות קפואות במקום הקטניות היבשות זמן בישול המרק מתקצר לשעה בלבד לכל סוג של קטנייה.

המתכון מוגש באדיבות: חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא