מרק שמנת פטריות

צילום: דן פרץ
צילום: דן פרץ
קר בחוץ? תפנקו את עצמכם ותחממו את ליבכם עם מרק מזין, טעים ובריא

רכיבים (ל-2 מנות):

3 כפות שמן זית

בצל קצוץ דק

שן שום פרוסה דק

ענף תימין

סלסלת פטריות שמפיניון נקיות ופרוסות

2 כוסות מים

שליש כוס שמנת לבישול 15%

3 כפות מדידה אבקת חלבון

מלח ים לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

להגשה: 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר מעל ללהבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.

2. מוסיפים את השום, התימין והפטריות. מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים במשך 5 דקות עד לריכוך.

3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים במשך 15 דקות.

4. מוסיפים את השמנת, אבקת החלבון ומרק העגבניות ומתבלים במלח ובפלפל.

5. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט.

6. מחלקים לקעריות הגשה, מוסיפים קרוטונים ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

ערכים תזונתיים למנה אחת: אנרגיה – 274 קק"ל, חלבון – 10.2 גרם, פחמימות – 28.2 גרם, שומן – 28 גרם.

המתכון מוגש באדיבות חברת 'הרבלייף' מתוך ספר מתכוני הבריאות 'מבשלים דרך חיים', שכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים