משלוחי מנות בסטייל

צילום: אסף קרלה
צילום: אסף קרלה
על סדנאות משלוחי מנות ב׳שוקרייה׳, בית לתרבות קולינארית בירושלים

חג הפורים מתקרב על שלל פעילויותיו. ב׳שוקרייה׳ (רח' המלך ג'ורג' 37, ירושלים) הולכים על קו קולינארי חווייתי ומציעים לקהל הרחב סדנת משלוחי מנות ירושלמיים: סדנה מעשית ייחודית לחג הפורים עם כל העוגיות והמאפים הכי ירושלמיים שיש למשלוחי המנות שלכם.

בתפריט: קבלת פנים עם כוס יין חם ואז התכנסות לסדנה שבה יכינו המשתתפים שבעה מוצרים:
טרוודוס: עוגייה מהמטבח הטורקי-בלקני, מלאה באגוזים ומצופה בסירופ ורדים ריחני.

מקרוטה תמרים: עוגיית תמרים מהמטבח הערבי בניחוחות של אניס.

מנדלברוייט: עוגייה גרמנית מלאה בפירות יבשים ובאגוזים.

יויו: עוגייה טוניסאית משגעת עם קוקוס ועם סירופ מתוק.

פסטליקוס: המאפה הירושלמי-ספרדי הכי הכי במילוי חציל בלאדי וגבינת משק מלוחה.

עוגיות עבאדי מלוחות מתובלות בשרשרת כמו שהסבתות הירושלמיות היו מכינות.

פלעצלע פולני: מיני לחמניות מתוקות עם בצל מקורמל ופרג.

הסדנאות יתקיימו ביום שישי (11.3, 09:00) וביום ראשון (13.3, 17:00).משך הסדנה עד 4 שעות.

בסיום הסדנה יטעמו המשתתפים מכל מה שהכינו יחד עם כוס קפה. המשתתפים ייצאו מהסדנה עם משלוח מנות שהכינו בעצמם, סינר ותיק ממותגים וחוברת עם כל מתכוני הסדנה על מנת שיוכלו להכין בבית.

השפים אודיה ואברהם פרייזן: ״סדנאות הפורים יהיו מיוחדות ויתמקדו בהכנת משלוחי מנות ייחודיים, שיביאו בתוכם את הטעמים והניחוחות של ירושלים. בחג עצמו אנחנו הולכים להרים משתה פורים בלתי נשכח עם אלכוהול מקומי, קוקטיילים ייחודיים וכמובן תפריט אוכל ירושלמי שיורכב במיוחד למשתה. יש בהחלט למה לצפות״.

עלות: 390 שקלים למשתתף (עד 12 משתתפים).

להרשמה: 050-2131319.