מתחדשים ב'HARVEY'S'

צילום: לירן מימוני
צילום: לירן מימוני
מעשנת העץ היחידה באזור ירושלים במקום חדש עם מגוון מנות חדשות ומעוררות תיאבון

שף הרווי סנדלר החליט להעביר את מסעדת 'HARVEY'S', מעשנת העץ הראשונה והיחידה באזור ירושלים ובין הבודדות בארץ, למיקום גדול ומרכזי יותר בעיר ירושלים – על רחוב יפו השוקק והתוסס. במקום החדש, רחוב יפו 33 פינת ריבלין, ניתן להכניס כ-100 סועדים בתוך המקום ועוד 70 סועדים בחוץ. סנדלר השקיע כ-100 אלף שקלים בשיפוץ המסעדה, צביעת הקירות על ידי אמן ציורי קיר, ריהוט ואבזור המקום כולל רכישת שתי מעשנות עץ חדשות ענקיות שהובאו במיוחד מארצות הברית. בנוסף החליטו, לגוון את התפריט ושף הארווי סנדלר עמל על מגוון מנות חדשות, המעוררות את החושים ובעיקר את בלוטות הריר והטעם, מגוון מנות בשרים מעושנים בעץ בעישון איטי, בסגנון ברביקיו אמריקאי משובח וכמובן גם מנות צמחוניות.

בין המנות החדשות: דג לברק קייגון (120 שקלים), ספייריבס טלה (158 שקלים), קרפצ'יו פילה (68 שקלים), חזה עוף מעושן (98 שקלים), ירך עוף מטוגן (48 שקלים), נקניקיות מרגז (28 שקלים), סלט קיסר צמחוני (32 שקלים), סלט קיסר עם תוספת עוף מעושן (32+18 שקלים), לחם תירס, ירקות על האש (26 שקלים) ועוד.

הרווי סנדלר: "האהבה האמיתית שלי הייתה מאז ומתמיד לבשר ובמיוחד לסוגים שניתן ליישן ולעשן. אני שמח שמצאתי מקום גדול יותר שיוכל לארח כמות גדולה של לקוחות, כמו גם לקיים אירועים במקום, הכול כדי שקרניבורים וחובבי בשר טוב יוכלו ליהנות מהאיכות הכל כך טובה שלנו".

אז מה בתפריט?

ראשונות:

טקסס ברביקיו נאצ'וס – נאצ'וס עם תבשיל שעועית שחור, צ'וריסוס ובשר מעושן, גוואקמולי, חלפיניו כבוש וסלסת עגבניות (52 שקלים)

קצוות שרופים – קוביות חזה בקר מקורמלות ברוטב ברביקיו סטייל קנזס, מוגש עם צ'יפס בטטה (64 שקלים)

פופקורן צ'יקן – עוף סופר קריספי בטמפורה ופנקו, מוגש עם מיונז צ'יפוטלה וצ'ילי מתוק (52 שקלים)

פופקורן אש – פופקורן צ'יקן מוקפץ ברוטב באפלו חריף, מוגש עם רוטב ראנץ' (56 שקלים)

מגדל חציל בלאדי – פלפלים קלויים, עגבניות שרי, צ'ימיצ'ורי וטחינה שום קלוי (42 שקלים)

כנפיים עוף בגריל פחמים – מטוגנות ברוטב באפלו חריף או רוטב ברביקיו צ'יפוטלה ודבש או רוטב ברביקיו "ג'ק & קוק", מוגש עם מקלות ירקות ורוטב ראנץ' (49 שקלים)

צ'ימיצנגה – בוריטו בקר מטוגן, סלסה, שמנת חמוצה וגוואקמולה(48 שקלים)

קרפצ'יו פילה בקר – איולי שום פיקנטי,שום מקורמל, צנונית, שמן זית ובלסמי(58 שקלים)

ירקות אנטיפסטי על האש – ירקות העונה צרובים על פחמים עם רוטב עשבי תיבול(45 שקלים)

לחם פוקצ'ה עם שום על האש – מוגש עם איולי פלפלים קלויים ומטבל טחינת שום קלוי(18 שקלים)

סלטים:

סלט סמוקהאוס של הארווי– חזה עוף ברוטב ברביקיו, בייקון כבש, עלי חסה, עגבניות, צנונית, בצל קריספי, אבוקדו ורוטב ראנצ' (68 שקלים)

סלט פנצנלה – עגבניות שרי, מלפפון, פלפל קלוי, בצל סגול, בזיליקום, בלסמי שמן זית, וקרוטוני שום (38 שקלים)

תוספת עוף על האש (38 שקלים)

סלט ישראלי קצוץ – מלפפון, עגבנייה, בצל סגול, פטרוזיליה, שמן זית ולימון(36 שקלים)

סלט קיסר – עלי חסה, קרוטונים, רוטב קיסר ופירורי קשיו(32 שקלים). עם תוספת של עוף על האש (22 שקלים)

פלטת בשרים מהמעשנת- בהרכבה אישית:

בריסקט 14 שעות בעישון עץ היקורי – 36 שקלים ל100 ג', אסאדו 12 שעות בעישון עץ דובדבן – 46 שקלים ל100 ג' (מינימום 300 ג'), בשר צלעות מפורק 18 שעות בעישון מסקיט – 32 שקלים ל100 ג', בשר טלה מפורק 12 שעות בעישון מסקיט – 36 שקלים ל100 ג', חזה הודו 4 שעות בעישון עץ תפוחים ברוטב דבש – 24 שקלים ל100 ג', צ'וריסוס כשעה בעישון עץ מסקיט – 28 שקלים ליחידה 170 ג' ומרגז כשעה בעישון עץ מסקיט – 28 שקלים ליחידה 170 ג'.

לצד הבשרים ניתן לבחור תוספות: צ'יפס ביתי (20/34 שקלים), צ'יפס בטטה (28/42 שקלים), טבעות בצל ג'מבו ביתי (32 שקלים), תבשיל שעועית שחור, צ'וריסוס ובריסקט מעושן (38 שקלים), אורז בסמטי עם תבשיל בריסקט מעושן ושעועית (34 שקלים) וסלט קולסלואו (12 שקלים).

עיקריות – מוגש עם קולסלאו ותוספת לבחירה: צ'יפס ביתי אורז עם תבשיל בריסקט מעושן ושעועית או סלט ירוק:

ספייריבס טלה מעושן – ספייריבס טלה מתפרק מהעצם 12 שע' בעישון עץ היקורי(48 שקלים ל100 ג')

חזה עוף מעושן רוטב ברביקיו "ג'ק & קוק", מוגש עם צ'אטני בטטה (98 שקלים)

דג היום דג טרי בסגנון קייג'ון על מצע פסטה קראולית עם פלפלים פיקנטיים, עגבניות שרי, בצלים ושום (129 שקלים)

ישר מהגריל מוגש עם קולסלאו, רוטב צ'ימיצ'ורי ותוספת לבחריתכם: צ'יפס ביתי או אורז עם תבשיל בריסקט ושעועית או סלט ירוק

250 גרם מדליוני פילה בקר (160 שקלים) חצי קילו שאטובריאן (325 שקלים), 300 גרם סטייק אנטריקוט (169 שקלים)

הסנדוויצים של הארווי (עשויים מלחם ג'בטה) מוגש עם צ'יפס או סלט ירוק:

הארוויס טקסס בריסקט – בריסקט מעושן, בצל מקורמל, עגבנייה, מיונז חרדל, ציר בריסקט (86שקלים), טוטו, אנחנו בקנזס – בשר צלעות מפורק בעישון 18 שעות ברוטב ברביקיו, חמוצים, קולסלואו, מיונז חרדל (86 שקלים), טקס מקס צ'יקן קלאב – חזה עוף בברביקיו על האש, בייקון כבש, מיונז צ'יפוטלה, גוואקמולי,חסה ועגבניה (82 שקלים), המבורגר של ג'וג'ו – 250 גר' בקר מנתחים מובחרים, רוטב ברביקיו, חסה, עגבנייה, חמוצים,בצל ומיונז חרדל (84 שקלים). תוספת בייקון כבש מעושן (18 שקלים), תוספת "גבינת" צ'דר טבעונית (8 שקלים)


שף הרווי סנדלר, יליד קנדה עשה עלייה בשנת 2010 מוונקובר. סנדלר סיים את לימודיו כשף בשנת 2002 וקיבל את העיטור הקנדי RED SEAL. לאורך כל תקופת הכשרתו רצה להגשים את החלום הציוני ולעשות עלייה לישראל.

הרווי פתח מסעדות וחברת קייטרינג ועם השנים הפך להיות המוביל בקייטרינג הכשר בוונקובר לאירועים של עד 650 איש. הרווי עלה לישראל והמשיך לעסוק בתחום הקולינריה ובהמשך עסק גם באירועים פרטיים שם פגש בשותפו העסקי אשר יחד רכשו את 'גבריאל' הירושלמית והמשיכו את המסורת המאפיינת – מסעדת שף העושה שימוש בחומרי גלם משובחים תוך הקפדה יתרה על פרטים. לפני  כשנתיים וחצי, פתח הרווי את מסעדת 'HARVEY'S', מעשנת העץ היחידה באזור ירושלים וכך הגשים חלום. לפני כשנה וחצי פתח גם מסעדת המבורגרים ('BURGER SHACK HARVEY'S') וחולם לפתוח עוד מקומות אוכל על מנת להכיר לישראלים את הטעם האמריקאי המשובח.

'HARVEY'S'

יפו 33, ירושלים

02-6246444 

שעות פתיחה: ימים ראשון-חמישי – 12:00-23:00, מוצ"ש – מצאת השבת ועד 23:00.

כשר למהדרין