מתחם הט-עמים

צילום: באדיבות התחנה הראשונה (ארכיון)
צילום: באדיבות התחנה הראשונה (ארכיון)
מסביב לעולם ביומיים: במתחם התחנה הראשונה בירושלים ייערך בסוף השבוע הקרוב יריד מאכלי עדות אותנטי, מנחם וביתי ★ בתפריט: מנות פתיחה, עיקריות וקינוחים של כלל העדות בישראל, החל מהקוסקוס המרוקאי, דרך הקובה הכורדי ועד האינג'רה האתיופי ★ אתם רק צריכים לבוא רעבים

אז מה עושים בסוף השבוע הקרוב בירושלים? קבלו המלצה לאווירה הנכונה, למיקום הפופולארי והמרכזי ובעצם לכל מה שצריך לבילוי חורפי מושלם. בעקבות ההצלחה המסחררת של פסטיבל הקינוחים בחנוכה 2021, במתחם התחנה הראשונה בבירהמזמינים אתכם ליריד מאכלי עדות 2022 כחלק מאירועי חודש האהבה במקום. היריד יימשך יומיים, שבמהלכם ייפרסו במתחם התחנה שלל דוכנים עם מאכלים מכל העולם וממגוון העדות בישראל: מאכלים מרוקאיים, תימניים, אתיופיים, מקסיקניים, אסייתיים ועוד.

האוכל המוצע ביריד יהיה אוכל ביתי, שנעשה עם הרבה אהבה ומתוך מתכונים שעברו מדור לדור, מבעלאבוסטה לבעל אבסוטה, מסבתא לנכדה ומסב לאב לבן, וסתם מחובבי ומחובבות אוכל ירושלמים.

"לכבוד חודש האהבה ארגנו לכם בין היתר יריד של מאכלי עדות מפנק ומחמם את הלב", אומרים השבוע בהנהלת מתחם התחנה, בפנייתם לקהל הרחב. "בואו לאכול מהמטעמים האהובים עליכם ולגלות מאכלים חדשים של עדות ותרבויות אחרות ומיוחדות. מצפים לראותכם בלב ליבה של ירושלים".

ומה בתפריט? מנות פתיחה, מנות עיקריות וקינוחים טעימים להפליא ממגוון עדות ועמים בישראל וברחבי העולם. כמו כן, לבחירתכם דוכנים חלביים, בשריים, מנות טבעוניות או ללא גלוטן. כך לדוגמא, את מרוקו תייצג בגאווה מאמא אסתר, עם קוסקוס, מרק, קציצות, דגים וטנז'יה מתוקה. אליה תצטרף בפינה המתוקה ריקי חודוס, עם ספינג' אוורירי, מופלטה עם חמאה ודבש ופאי לימון עם קולי פטל.

את בני העדה הכורדית, תייצג מנת קובה סלק של נתנאל אלמליח, המורכבת כולה ממרכיבים טריים, כמו גם ה"י'פרח", עלי גפן ממולאים באורז, עגבניות ועוד כמה דברים טובים.

את המטבח הפרסי תמצאו בדוכן של אפרת חסידים, שתציע לכם לטעום מהגונדי נחודי, הלא הן קציצות החומוס במרק העדתי המפורסם או את האורז סבזי.

דנה אביטל תכין למבקרי היריד טעימות מעיראק עם מקלובה עוף/כבש, תבשיל אורז הפוך עם בשר וירקות ואם זה לא מספיק, תוכלו לקנח אצלה עם קפיצה קטנה לטורקיה, בטעימת הבקלאווה של דנה, מאפה מתוק העשוי שכבות בצק פילו וביניהן מילוי של אגוזי מלך או פיסטוקים טחונים.

ומה עוד? טספה גולה יגישו לכם מנת אינג'רה גדולה, מנת הדגל של בני העדה האתיופית, עם שלושה סוגי רטבים לבחירה; רוטב עדשים פיקנטי, רוטב חומוס טחון או רוטב תבשיל ירקות. סמדר רפיעי תפתח בפניכם את המטבח האיטלקי המשובח עם לזניה משגעת וקישים פריכים בעבודת יד. תוכלו לבקר גם בדוכן הדרום קוריאני, שם תעמול אפרת דיין במקצועיות על צלחות מנת הביבימבאפ – קערת אורז עם ירקות צבעוניים וכל תוספת שרוצים, מסודרת יפה ומעליה ביצת עין ורוטב ממחית צ'ילי חריף מותססת. תהיה גם מנת הג'אפצ'ה – אטריות שקופות שעשויות מעמילן שעועית. האטריות מוקפצות עם ירקות, רוטב סויה ושמן שומשום.

חובבי אוכל סיני? בקרו בדוכן הדים סאם של ספי, שם יחכו לכם כיסוני בצק המלאים במגוון של ירקות, בשר או עוף, אשר מקופלים בצורה אותנטית לפי מסורת עתיקה העוברת מדור לדור. הטעמים: עוף, בקר, עוף פטריות ופקאן, פטריות שמפניון (טבעוני), בטטה (טבעוני) ואדממה (טבעוני).

משם, תנו קפיצה קטנה לברזיל ותפגשו את מנת הפאו גק קייג'ו של ואל בוכבינדר. מדובר במאכל מסורתי ברזילאי, עשוי מעמילן טפיוקה וגבינה. אחד הנשנושים הנפוצים ביותר בברזיל, פריך ושחום קלות מבחוץ, רך ואוורירי בחלקו הפנימי. לא רחוק משם תכין מיס בראון סופגניות צ'ורוס דרום אמריקאיות פריכות היישר מארגנטינה. הסופגניות המוכרות ימתינו לכם זהובות וממכרות, בציפוי סוכר וקינמון עם רטבים לבחירה (שוקולד לבן, נוטלה, ריבת חלב וקינדר) .

המלצה אישית שלנו: תנו תשומת לב מיוחדת לתבשיל קציצות בקר של מיזם "מעשה ב" מבית עמותת "בית הגלגלים" שבחרו במטבח הווייטנאמי. הקציצות מבושלות עם רוטב צ'ילי, סויה, שום וג'ינג'ר עם שלל עשבי תיבול, לצד אורז עשיר בבצל מקורמל בשמן קוקוס, זרעי שומר ושומשום קלוי. חברי המיזם יבשלו עבורכם גם מרק עדשים כתומות בקארי אדום וחלב קוקוס.

יריד ט-עמים במתחם התחנה הראשונה בירושלים 2022

חמישי, 10.2, 18:00-22:30; שישי, 11.2, 10:00-14:00

מתחם התחנה הראשונה, דוד רמז 4, ירושלים.

הכניסה חופשית