רכיבים:
חצי כוס עדשים אדומות שטופות
חצי כוס עדשים ירוקות שטופות ומושרות 10 דקות לפני הבישול
2 גזרים בינונים
בטטה קטנה
2 שיני שום פרוסות דק
שורש סלרי בינוני
כף שמן זית
שורש פטרוזיליה בינוני
בצל בינוני קצוץ דק
מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון, פפריקה אדומה מתוקה
3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בכף שמן עד להזהבה. מוסיפים את השום והתבלינים פרט למלח ומאדים עוד דקה.
2. מוסיפים את הירקות ומאדים למשך כחמש דקות.
3. מוסיפים את שני סוגי העדשים.
4. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה למשך כארבעים דקות או עד שהעדשים הירוקות מתרככות.
5. מוסיפים מלח, מערבבים בעדינות ומכבים את האש.
הערה: הנזיד נשאר יחסית די דליל. ניתן להוסיף כוס וחצי מים לבישול (במקום 3 כוסות) למרקם פחות נוזלי.
המתכון מוגש באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא