ניוקי פרמג'אנו

המנה האיטלקית המוכרת בתוספת קרם טעים ועשיר עם עלי תרד

מצרכים (ל-2 מנות)

250 גרם ניוקי תפוח אדמה גרופלו

3 כפות פרמג'אנו רג'אנו ורג'יליו מגורר דק

כוס שמנת לבישול

30 גרם חמאת פלשרד

שן שום פרוסה דק ככל הניתן

3 כפות עלי תרד מופשרים

מלח

הוראות הכנה

1. מרתיחים מים בסיר רחב וממליחים היטב. במקביל, מכינים בקערה 'אמבט' מי קרח. מחממים מחבת ברזל רחבה וממיסים את החמאה. מוסיפים את פרוסות השום תוך ערבוב על להבה בינונית/ נמוכה.

2. כעבור כחצי דקה (זהירות, לא להשחים את השום) מוסיפים את השמנת, מגבירים ללהבה בינונית/גבוהה ומביאים לבעבוע עדין. מוסיפים את התרד ומערבבים היטב. מבשלים כחצי דקה.

3. כשהרוטב מסמיך מעט, מוסיפים את הפרמז'ן המגורר ומערבבים היטב. מסירים מהאש.

4. מוסיפים את הניוקי לסיר המים ומבשלים למשך כשתי דקות עד שצפים.

5. בינתיים, מחממים שוב את הרוטב. שולים את הניוקי מהמים ומעבירים למחבת עם הרוטב, מקפיצים הכול יחד וממליחים לפי הצורך.

6. יוצקים לצלחות הגשה, מפזרים מעל עוד פרמז'ן מגורר ומגישים לצד כוס יין לבן יבש וצונן.

המתכון מוגש באדיבות 'ישרקו' ו'טיב טעם', www.tivtaam.co.il