קרדיט תמונה:
מצרכים (לכ-4 מנות):
2 חבילות ניוקי 200 גרם
קוביית חמאה
12 עגבניות שרי שלמות
חצי בצל לבן חתוך לפרוסות דקות
חופן עלי בייבי תרד טריים
2 כפות שמן זית
4-6 שיני שום קונפי
קורט מלח, פלפל ואגוז מוסקט
להגשה: גבינת תום עיזים או פרמז'ן מגורדת
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת, מוסיפים קוביית חמאה ושמן זית. מוסיפים את הבצל החתוך ומטגנים היטב עד להזהבה. מוסיפים מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.
2. חולטים את שתי חבילות הניוקי במים רותחים מומלחים למשך כדקה ומסננים.
3. מוסיפים את הניוקי למחבת וצורבים היטב לקבלת מעטה מעט פריך.
4. מוסיפים למחבת את עגבניות השרי השלמות, 4-6 שיני שום קונפי וחופן עלי בייבי תרד. מקפיצים את כל המרכיבים יחד.
5. מסדרים את המנה בצלחת, מגרדים מעל גבינת תום עיזים או פרמז'ן ומגישים.
המתכון מאת השף רן מיכאלי. מוגש באדיבות 'פסטה ריקו', יצרנית פסטה טרייה איכותית בשיטה איטלקית מסורתית