נעים וטעים להכיר – 'ורנדה'

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדה חדשה וכשרה נפתחה השבוע במלון היוקרה 'מצודת דוד' ומציעה מטבח ירושלמי מקומי פרי יצירתו של השף אבירם חיוקה

תמיד כיף לסקר מסעדות חדשות בירושלים, במיוחד מסעדה טובה ומיוחדת כמסעדת 'ורנדה' שנפתחה השבוע במלון היוקרה הירושלמי 'מצודת דוד' וכשמה כן היא – טראסה יפה להפליא המוקפת באדריכלות ירושלמית מרשימה ומול נופיה של חומות העיר העתיקה. לרגל הפתיחה ביקרתי שם והייתה זו חוויה גסטרונומיות מהמשובחות שבהן התנסיתי לאחרונה.

המסעדה ממוקמת במרפסת טרסה רחבת ידיים, מרשימה ביופייה עם מאווררי תקרה דקורטיביים ופונה לנוף הבריכה הפתוחה של המלון, חומות העיר העתיקה ומצודת דוד המקורית – נוף ירושלמי מרהיב ומיוחד. 

תפריט המסעדה מבוסס על מטבח ירושלמי כשר ועכשווי, השואב את השראתו מחומרי גלם מקומיים ותרבות השווקים. פסיפס התרבויות המרתק של העיר, בה נולד וחי השף אבירם חיוקה, מהווה את ההשראה למיזוג של טעמים, ניחוחות וצבעים מקומיים. השף חיוקה יצר למסעדה קולינריה מקומית המתכתבת עם המטבחים של אימו, סבתו ומטבחים אותנטיים נוספים של העיר. הוא משלב טעמים וריחות ירושלמים שירגשו כל אחת ואחד מכן/ם. אבירם, שעבד במטבחים של שפים מובילים ובהם השף עזרא קדם, השף מאיר אדוני ועוד, מוכר גם מפרויקט קודמים שלו ואף כיכב בעונה הראשונה של 'משחקי השף'.

בין המנות שיצר השף חיוקה לתפריט של מסעדת 'ורנדה' החדשה ניתן למצוא מנות שמאוד אהבתי כמו מנת קאדה סיסקה – מאפה כורדי ממולא בשר בקר בבישול ארוך לצד יוגורט טופו חמוסטה (48 שקלים), מנת שקדי עגל בליווי חציל, פלפל חריף, כוסברה, טחינה שחורה ועמבה עגבניות (86 שקלים). בין המנות הראשונות תמצאו גם שלל מנות יצירתיות כמו קרפצ'יו חציל קלוי מתובל בטחינה גולמית (43 שקלים), מנה טעימה במיוחד – ארנצ'יני ירושלמי – קובה אורז ממולא בתערובת פטריות בתיבול מעורב ירושלמי עם טחינה וסלסלת עגבניות חרוכות (46 שקלים) וגם מנה מיוחדת של טרטר דג ים בתיבול מקומי לצד מטבל מלפפונים וסלט קישואים נא (60 שקלים). את מבחר המנות הראשונות, כולן טעימות ומושכות את העין והלב, אכלנו אל מול שקיעה ונוף עוצר נשימה.

לאחר פאוזה נינוחה עברנו למנות העיקריות בהמלצתם של המלצרים האדיבים, הדר ותומר.

עבורי בחרנו את מנת הפילה בקר (200 גרם) ביין אדום על קרם שורשים שהוגש בצד פלאפל במילוי מוח עצם. מנה מופלאה, עסיסית ומרתקת בעיניי.

עוד בתפריט העיקריות: שניצל עגל בלווי עלים ירוקים ופירה, פילה דג ים – פריקה מעושנת, עגבניות שמש, זיתי קלמטה, עשבי תיבול ושמן זית, סלמון בקראסט של קארי מוגש לצד קונפי ארטישוק ירושלמי, קרם תרד ומיץ סלק ולימון, פרגית על בסיס עדשים שחורות, עשבי תיבול וחמוציות, אנטריקוט (250 גרם) ולצידו תפוח אדמה מדורה, קונפי שום, עגבנייה צלויה וצ'ימיצ'ורי חם וכן מנה של צלעות טלה גרם 250) גרם) ריזוטו שחור, פטריות עגבניות ותרד.

ומה לגבי הקינוחים? מכיוון שהמסעדה כשרה, הקינוחים המוגשים בה הם פרווה. אני אהבתי את עוגת הבסבוסה בשילוב גלידה ואספרסו.

מילה נוספת מוקדשת לאלכוהול המגוון במסעדה. הברמן המקצועי יכין לכם כל מה שתבקשו. אל תוותרו על אחד הקוקטיילים. בין הקוקטיילים הקלילים והמיוחדים המומלצים: קוקטייל מגדל דוד (56 שקלים), מרגריטה, קוסמופוליטן, מוחיטו, אפרול שפריץ, אספרסו מרטיני וסנגריה (כולם ב-48 שקלים). המלצה נוספת היא לנסות את מבחר הבירות והיינות המגוון מאוד והמצוין. אנחנו בחרנו ביין שרדונה רזרב מצוין מיקב 'מוני'.

מסעדה ורנדה, מלון 'מצודת דוד', רחוב המלך דוד 7, ירושלים.

טלפון: 02-5482230.

שעות פתיחה: ימים ראשון-חמישי, 18:00–23:00.

כשר בשרי, בהשגחת רבנות ירושלים.