מסעדה איטלקית חדשה ושמה 'פלומינו' נפתחה בימים אלה בירושלים. לא מדובר בעוד סתם מסעדה, אלא במטבח איטלקי כשר ועכשווי, המציע מנות חלוקה איכותיות ותפריט אלכוהול עשיר, הכולל מבחר קוקטיילים משובחים ומעל ל-60 סוגי יינות.
מסעדת 'פלומינו' נפתחה לאחרונה בהובלתם של ארבעה חברי ילדות ירושלמיים: מאיר חן, אלון וקובי רביע ותמיר אוברגוט. המסעדה צופה אל המרחבים הירוקים של גן מאיר שרמן ומתאפיינת בחוויית אירוח עם ניחוח בינלאומי ואווירה חגיגית, כאשר הדגש הוא על יצירת חוויה נעימה ושמחה במעטפת של אוכל טעים. התפריט ב'פלומינו' מורכב מצלחות קטנות מהן ניתן לנשנש, לצד קוקטייל איכותי ומיוחד או ליהנות מארוחת ערב מלאה לצד בקבוק יין מתוך תפריט היינות המשובח.
כבר מילדות הבינו בעלי 'פלומינו', כי מקומות הבילוי בירושלים הם טעם החיים. מאז ומתמיד הם זוכרים עצמם חולמים על מקום משלהם, אחד כזה שיהיה בו כל מה שהם אוהבים. יחד עם השף יוגב ירוס, בנו תפריט המשלב בין מנות איטלקיות קלאסיות למנות ים תיכוניות.
מסעדת 'פלומינו' נותנת כבוד גם למטבח האיטלקי הקלאסי וגם לקהל שרוצה ליהנות מאווירה ירושלמית מגניבה, בוגרת ונעימה. עם 'פריים לוקיישן' במרכז עיר הקודש, הבריזה הקרירה במרפסת, אוכל ואלכוהול איכותי, מכניסה מסעדת 'פלומינו' צבע חדש ומיוחד לעולם הבילוי הירושלמי.
תפריט המסעדה מבוסס על מנות חלביות (בהשגחת רבני 'צהר'), עם איכות וטריות חומרי הגלם שנמצאים בראש סדר העדיפויות של המסעדה וכולל מנות דגים המבוססות על דגים טריים שמגיעים למסעדה באופן יומיומי.
בין המנות של 'פלומינו' תמצאו רביולי נרי פסטה שחורה במילוי ריקוטה המוגשת עם סרדין, פלפל חריף, עגבניות צרובות במחבת, יין לבן, בזיליקום וארוגולה (58 שקלים), טורטליני קסבייה פסטה טרייה במילוי קרם ארטישוק ירושלמי כמהין עם בצל סגול צלוי ושמן (62 שקלים), פיצה אפומיקטו רוטב עגבניות, מוצרלה מעושנת, בטטה, סלק, דבש ופטרוזיליה (58 שקלים), סקלופינה די טונו טונה צרובה בציפוי תערובת שומשום, איולי פיקנטי לצד ירקות חרוכים בתנור אבן (88 שקלים) ועוד.
תפריט הקוקטיילים מהבר של 'פלומינו' משלים את החוויה השמחה. לדוגמה: נגרוני וורמוט רוסו, קמפרי, ג'ין ביפאיטר ופרלינים של שוקולד מריר (39 שקלים), פלמינגו ג'ין ביפאיטר, אפרול, ליצ'י, ג'ינג'ר ומלפפון (48 שקלים), אספרסו מרטיני קלואה, וודקה ואספרסו (39 שקלים), ביטר איט רום הוואנה קלאב 7, קמפרי ופסיפלורה (48 שקלים), דירטי דקירי רום הוואנה קלאב 3 ,למון גראס ואננס (42 שקלים).
אלון רביע, מבעלי 'פלומינו' ומנהל המסעדה': "תמיד אהבנו את המטבח האיטלקי, חקרנו, למדנו וטעמנו אותו בהזדמנויות שונות. לפני כשנתיים החלטנו לקחת את האהבה הזו צעד אחד קדימה ויצאנו כל החבורה לטיול ומסע קולינרי מוטרף, ארבעתנו בלבד, בתוך מכונית, בכפרים, בעיירות ובנופים של דרום איטליה. רק כשהיינו שם, טעמנו מקרוב ופגשנו את האנשים מאחורי הטעמים, הבנו כמה החיבור בין איטליה לירושלים הוא טבעי. הפשטות הלא מתחכמת, השימוש בכאן ועכשיו והצורך לאהבה וקירבה גם דרך האוכל – זה אנחנו. יצאנו ארבעה חברי ילדות עם חלום במזוודה וחזרנו כדי לפתוח לקהל את מסעדת 'פלומינו'. נסו ותיהנו".
PALOMINO
רח' המלך ג'ורג' 41, ירושלים.
שעות פתיחה: ראשון-חמישי – מ-17:00 ועד חצות, שישי – 09:00-15:00, מוצ"ש – משעה לאחר צאת שבת ועד חצות.
לתפריט המלא ולהזמנות: www.palominojrlm.com.
פייסבוק ואינסטגרם: PALOMINO.
כשרות: השגחת 'צהר'.