נקניקיות על שיפוד

צילום: ניקי בי
צילום: ניקי בי
מתכון מיוחד לחגיגה עם הילדים בל"ג בעומר * מומלץ להגיש יחד עם סלט רענן ורטבים וליהנות מארוחת חג נהדרת

מצרכים (לכ-8 שיפודים):

280 גרם נקניקיות 'קנאקרס'

5 תפוחי אדמה

3-4 כפות שמן קנולה

חצי כפית מלח

שיפודים (לפי מספר הנקניקיות באריזה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-210 מעלות. שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים עבים. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית על נייר אפייה ומזליפים מעט שמן קנולה ומלח.

2. אופים למשך כ-40 דקות עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

3. משפדים כל נקניקייה על שיפוד ויוצרים חתכים באלכסון בכל נקניקייה לכל האורך וחותכים את השיפוד באורך הרצוי.

4. מחממים מחבת פסים עם 2-3 כפות שמן וצורבים את הנקניקיות מכל הכיוונים.

5. מגישים את הנקניקיות לצד תפוחי האדמה בתוספת סלט ירקות רענן.  

המתכון מוגש באדיבות 'מעדני יחיעם'