סוכריות עוף במטבל פירות יער

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
רוצים לתת לעוף מראה וטעם שמשדרים מתיקות? הגעתם למתכון המתאים ביותר

מצרכים

שוקי עוף

2 כפות פפריקה

כפית קארי

פלפל

מלח

10 פרוסות פסטרמה הודו

מצרכים לרוטב

4 כפות מרגרינה בטעם חמאה

5 כפות דבש

100 גרם סוכר חום

200 גרם פירות יער

לקישוט

עירית

הוראות הכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. עבור ה'סוכריות', מנקים את עצם העוף מהעור ודוחפים את הבשר מעלה לכדי יצירת המראה של הסוכרייה.

3. מערבבים את כל התבלינים יחד עם מלח בקערה ומצפים את סוכריות העוף בתערובת.

4. מגלגלים את פרוסות הפסטרמה מסביב לבשר העוף ומכסים את העצם בנייר אלומיניום בכדי למנוע שריפה שלה.

5. מסדרים את השוקיים הפוך במדף האפייה בין הרווחים של הרשת. אופים בתוכנית גריל עליון טורבו כשהחום בתוך העוף מגיע ל-65 מעלות.

6. כשהעוף מגיע ל-65 מעלות, מוציאים את העוף מהתנור ומעלים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות כשהוא במצב טיגון אוויר חם.

7. הכנת הרוטב: ממיסים מרגרינה בטעם חמאה ואז מוסיפים את פירות היער, הדבש והסוכר. מבשלים במשך 15 דקות או עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש, טוחנים, מסננים ומניחים בצד.

8. טובלים את השוקיים ברוטב ומניחים אותם בחזרה על הרשת לבישולם כשהם תלויים במשך 10 דקות או עד שהרוטב מתקרמל.

9. מגישים עם מעט רוטב ומקשטים בעירית.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה