סופגניות בריאות וגם טעימות

צילומים: יח"צ
צילומים: יח"צ
רוצים ליהנות ממאכלי החג ופוחדים להשמין? * יש דרך הכנה בריאה יותר * לפניכם לא פחות מארבע אופציות למילוי. רק תבחרו

מצרכים ל-10 סופגניות

250 גרם קמח כוסמין

חצי כף שמרים (5 גרם)

2 כפות דבש/סילאן

90 גרם חלב סויה

30 גרם רסק תפוחים

35 גרם שמן קוקוס

רבע כפית מלח

הוראות הכנה לסופגניות

1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח ואת המלח.

2. מערבבים בכוס היטב את השמרים, הדבש וחלב הסויה עד להתססה (כ-10 דקות).

3. מוסיפים את תערובת השמרים אל הקמח ובהדרגה מוסיפים את שאר החומרים.

4. לשים עד לקבלת בצק אחיד ודביק למגע.

5. מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.

6. קורצים עיגולים מהבצק ומניחים אותם על נייר אפייה בתבנית.

7. אופים בחום של 180-200 מעלות למשך כ-30 דקות או עד לקבלת צבע שחום.

8. מוציאים את הסופגניות להתקררות ומזריקים פנימה את המילוי.

מילוי ריבה טבעית

מצרכים

740 גרם שזיפים או קונפיטורת שזיפים 100 אחוז פרי ללא סוכר

2 תפוחים

מיץ מלימון אחד

3 כפות סירופ אגבה

250 מ"ל מים

הוראות הכנה

1. שוטפים את הפירות וחותכים לקוביות (לא חובה לקלף).

2. מכניסים לסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה.

3. כשהמים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה (כשעתיים).

4. לאחר התרככות הפירות, טוחנים עד לקבלת מרקם חלק.

‏מילוי קרם שוקולד

מצרכים

חבילת טופו משי

250 גרם שוקולד מריר

2 כפות חלב סויה

כפית קקאו

כפית תמצית וניל

2-3 כפות סירופ אגבה

קורט מלח

הוראות הכנה

טוחנים את כל החומרים יחד במטחנה חזקה עד שמקבלים קרם חלק.

מילוי קרם קוקוס

מצרכים

3 כוסות קשיו

כוס וחצי של קרם קוקוס טבעי

שליש כוס סילאן

שליש כוס שמן קוקוס

שליש כוס מיץ מלימון סחוט

חצי כפית תמצית וניל טבעית

הוראות הכנה

מערבבים את כל המוצר בבלנדר עד שמקבלים קרם חלק.

מילוי קרם תותים

מצרכים

10 תותים

כפית סוכר קנים אורגני

רבע קצפת צמחית במתיקות מעודנת

רבע כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר

הוראות הכנה

1. מקציפים את הקצפת עם חלב הסויה והסוכר עד לקבלת קרם יציב.

2. מועכים את התותים למחית ומוסיפים להקצפה.

3. מקפלים עד לקבלת קרם יציב

המתכונים מוגשים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים 'אוכלים בריא' עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר