סופגניות בריאות

צילום: דן פרץ
צילום: דן פרץ
סופגניות אפויות מתערובת קמחים, עם פחות שמן ועם יותר ערכים תזונתיים

מצרכים (ל-14 יחידות)

כוס קמח לבן, מעורבב עם חצי כוס קמח מחיטה מלאה (ניתן להחליף לכל סוג קמח אחר – כוסמין למשל – כל עוד כמות הקמח תהיה כוס וחצי, כשאנו בוחרים את ההרכב הרצוי לנו)

כפית אבקת אפייה

2 כפות סוכר

2 ביצים

גביע אשל/יוגורט (רצוי 4.5% שומן)

14 כפיות של ריבת תותים

אבקת סוכר להגשה (אופציונלי)

הוראות הכנה

1. מערבבים בקערה את כל המצרכים לתערובת אחידה ללא גושים.

2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

3. משמנים תבנית של מאפינס ומחלקים את הבלילה ל-14 החלקים שבתבנית (שימו לב: לא צריך למלא את השקעים בצורה מלאה).

4. מניחים כפית ריבת תותים במרכזה של כל סופגנייה.

5. אופים את הסופגניות בתנור חם למשך 20-30 דקות, עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב.

6. מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר.

ניתן להוסיף מעט אבקת סוכר – לבחירתכם.

ערכים תזונתיים למנה (סופגנייה אחת): קלוריות – 123 קק"ל, חלבון – 3.5 גרם, פחמימות – 23 גרם, שומן – 2.5 גרם.

המתכון מוגש באדיבות תמר ידין, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת 'הרבלייף'