סופגניות ריקוטה

צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן
מתכון מעודד ומלא במתיקות לכבוד החנוכה * במילוי ממרח טחינה עם סילאן ושוקולד

מצרכים (לכ-20 סופגניות ביס)

2 ביצים גדולות

1 חלמון

250 גרם גבינת ריקוטה 5%

כוס ורבע קמח

שליש כוס סוכר

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

כפית גרידת לימון

כף ליקר תפוזים

למילוי

ממרח טחינה עם סילאן

ממרח טחינה עם שוקולד

הוראות הכנה

1. מחממים בסיר בינוני שמן עמוק, עד שקיסם שנטבל בשמן מקבל בועות קטנות סביבו. מכינים קערה עם נייר סופג לסופגניות המוכנות.

2. בזמן שהשמן מתחמם, מכינים את הבלילה: מקציפים בקערת מערבל חשמלי את הביצים ואת החלמון יחד עם סוכר, מלח וגרידת לימון במשך מספר דקות לקציפה בהירה ותפוחה.

3. מוסיפים לקערת המערבל את גבינת הריקוטה ואת ליקר התפוזים ומערבלים קצרות במהירות בינונית עד להטמעה.

4. מוסיפים את הקמח כשהוא מעורבב עם אבקת האפייה בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד.

5. בעזרת כף קפיצית קטנה או בעזרת שתי כפיות רטובות, מעבירים כדורים מהבלילה לשמן הרותח ומטגנים משני הצדדים לגוון זהוב עמוק.

6. מעבירים את הסופגניות לקערה המרופדת בנייר סופג.

7. ממלאים את הסופגניות בממרח טחינה עם סילאן ובממרח טחינה עם שוקולד, בעזרת שקית זילוף וצנטר.

ניתן לפזר מעל אבקת סוכר ולקשט בנגיעות מהממרחים המתוקים.

המתכון מוגש באדיבות חברת 'אחוה', יצרנית טחינה וחלוה מובילה בישראל