סופגניית פירות

צילום: ברוק לארק
צילום: ברוק לארק
מאכל החג המסורתי והמתוק בשילוב פירות שמעניקים טעם, צבע והרבה חגיגיות

רכיבים לסופגניות:

480 גרם בצק עלים

ביצה

4 פירות טריים חתוכים לבחירתכם

כף מים

3 כפות סוכר

רכיבים לזיגוג הלימון:

רבע כוס מיץ לימון

כוס אבקת סוכר


אופן הכנת הסופגניות:

1. חממו תנור ל-180 מעלות והניחו נייר אפייה על תבנית.

2. שטחו על משטח עבודה מקומח את הבצק וחיתכו אותו ל-24 עיגולים.

3. הניחו מעט פירות במרכז 12 מהעיגולים ופזרו מעליהם מעט סוכר.

4. הברישו את השוליים של העיגולים עם הפירות בתערובת של המים והביצה, הניחו מעליהם את 12 עיגולי הבצק שנותרו והדקו את השוליים בעזרת מזלג.

5. מירחו את תערובת הביצה והמים שנותרה על עיגולי הפירות. הניחו את עיגולי הפירות על תבנית האפייה והכניסו לתנור למשך 15 דקות או עד שהם יזהיבו. בינתיים הכינו את זיגוג הלימון.

אופן הכנת זיגוג הלימון:

1. הכניסו את הרכיבים לקערה, ערבבו היטב והניחו בצד.

2. לאחר הוצאת הסופגניות מהתנור, זגגו כל אחת מהן בתערובת והגישו לאחר צינון קל.
3. קשטו מעל בפירות חתוכים לבחירתכם.

המתכון מוגש באדיבות 'מושבניק עד הבית', אתר לרכישת פירות וירקות ישירות מן החקלאי, www.moshavnik.co.il.