סושי עם ערך

צילום: באדיבות יעקב סוויסה
צילום: באדיבות יעקב סוויסה
על מיזם נוסף של חסד שמחבר את העסקים המקומיים עם תושבים שזקוקים לסיוע

יעקב סוויסה, הבעלים של 'אצה סושי' ביישוב, פרסם בסוף השבוע האחרון פוסט מרגש: "עזרו לנו לעשות מצווה. בתקופה זו יש הרבה אנשים שחסר להם והרבה ילדים שלא יכולים ליהנות מאוכל בחוץ. אנחנו לוקחים על עצמנו להוציא בכל יום משלוח מלא בכל טוב לאנשים שידם אינה משגת. אשמח אם תוכלו (בפרטי כמובן, כך במקור) להעביר לי פרטים של אנשים שאתם מכירים שבאמת זקוקים ואנחנו נדאג לארוחה הכי מפנקת שאפשר עד הבית. מאחלים לכולם רק טוב, שפע ובריאות".

בשיחה עם 'זמן מבשרת מסר סוויסה: "המיזם תופס תאוצה ובכל יום יוצא משלוח למשפחה ביישוב. חלק פונים אליי, על חלק אני מקבל מידע דרך מכרים וגם באמצעות עמותת 'יד ביד לקידום מבשרת ציון' בראשותו של דובי כדורי".

מאיפה הרעיון?

"אנו רואים מה המצב היום ולכן גם אנחנו מתגייסים לעזור היכן שיש לנו יכולת. יש גם תושבים שמתגייסים ותורמים".

למה דווקא סושי? לא בטוח שכולם אוהבים את זה. לא עדיף ללכת על אוכל מוכר יותר?

"הלכתי בכיוון של ילדים בעיקר ואני יודע שרובם כן אוהבים סושי ואנחנו רוצים לעשות להם טוב. כמו שיש שוויון בכך שכל הילדים הולכים לאותם בתי ספר ולומדים את אותו חומר, חשוב לי שגם יהיה שוויון בכך שכל ילד יוכל ליהנות אחת לכמה זמן מאוכל טוב ואיכותי. לעניין העדפות אוכל אני יכול לציין שבנוסף לסושי, כוללים התפריט והמשלוחים שלנו גם מוקפצים ומנות ראשונות שכולם אוהבים".