מעולם לא היה הביטוי "הביקוש עולה על ההיצע" כה מובהק. את הפרויקט של 'מחיר למשתכן' נראה שאין צורך להציג. אין בית שלא מכיר אותו, אם מניסיון אישי או מהיכרות של מי שזכה.
מדובר בדירות שנמכרות במחיר מוזל למי שזו עבורם הדירה הראשונה. ומכיוון שאין מי שלא רוצה בית במחיר מוזל, נאלצת המדינה להגריל את הדירות, כאשר חלק מהדירות משוריינות לבני אותו יישוב בו נבנים הבתים, זאת עקב מגמה די מובנת של זוגות צעירים להישאר קרוב להוריהם.
אחד הפרויקטים של 'מחיר למשתכן' נמצא אצלנו ביישוב, בשכונת 'המגרסה' שעתידה להיבנות. השכונה אמורה לכלול 900 יחידות דיור (במקור: 750. הוגדל עקב תקנת 'שבס'). 600 יחידות דיור מתוך אותן 900 שווקו במסגרת 'מחיר למשתכן', כאשר רבע מתוכן, 150, משוריינות לבני המקום. בפועל, יש יותר זוכים בני המקום מאשר המקומות המשוריינים, זאת עקב האופציה הניתנת לבני מקום להשתתף גם בהגרלה על הדירות שאינן משוריינות לבני המקום.
אז כבר הייתה הגרלה והיו זוכים אך הסתבר שלאחר שחלק מהזוכים חזרו בהם מהזכייה, נותרו ארבע יחידות דיור (בפרויקט של 'אורון') ועליהן יצא משרד השיכון להגרלה חוזרות. מטבע הדברים, עקב הכמות הקטנה, אף דירה אינה משוריינת לבני המקום… לא פחות מ-14,501 נרשמו להגרלה, שההרשמה אליה הסתיימה ביום שלישי השבוע (1.3). מדובר ב-3,625 משפחות בממוצע שמתמודדות על דירה אחת.
נתון זה אכן מראה עד כמה גדול הביקוש למגורים אצלנו, הן מצד הדור השני ביישוב והן מצד משפחות מחוצה לו. כפי שדווח בשבוע שעבר, בפרויקט קודם של 'מחיר למשתכן' ביישוב, על פי נתונים שפרסם משרד הבינוי והשיכון, יש במבשרת ציון 457 זוכים בפרויקטים של 'מחיר למשתכן' שכבר אוכלסו. 152 משפחות מתוך 235 שהשתתפו בסקר (65 אחוז), ענו כי הן גרות בדירות שרכשו ולא משכירות אותן, זאת לעומת שיעור כלל מחוזי נמוך הרבה יותר (52 אחוז) שנרשם בכלל יישובי מחוז ירושלים.