סלוף על הרשת

צילום: שניר סופגי גואטה
צילום: שניר סופגי גואטה
מתכון נפלא למנה שישראלים אוהבים: סלוף שמכינים ישירות על הגריל או בתנור, עם סלט ירקות צלויים וטחינה * המתכון קל הכנה, יכול לשמש כתוספת לארוחה בשרית או צמחונית, באירוח חגיגי ובארוחה משפחתית משמחת

מצרכים (לכ-6 פיתות רחבות):

לסלוף:

1 ק"ג קמח ללחם

כף שטוחה סוכר

כף שמרים יבשים

3 כוסות מים פושרים

כף שמן זית

למאשוויה:

2 עגבניות

גמבה

פלפל ירוק חריף

בצל

מיץ מלימון אחד

חצי  כוס שמן זית

קורט מלח

צרור פטרוזיליה

לטחינה:

שליש כוס טחינה גולמית

3 כפות מים

מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1. חותכים את הירקות גס וצולים על הגריל.

2. הכנת הבצק: שמים בקערה קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מים ומערבבים בעזרת הידיים. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומייצרים גוש. מכסים בעזרת ניילון נצמד ומתפיחים באזור חמים למשך כשעה וחצי.

3. מייצרים כשישה כדורים מהבצק המותפח ומתפיחים את הכדורים למשך כעוד 45 דקות.

4. מעבירים כל כדור למשטח מקומח ומייצרים פיתה רחבה בעזרת הידיים. מורחים כל פיתה במעט שמן זית ומניחים את הפיתות ישירות על הרשת.

5. קוצצים את הירקות הצלויים, ממליחים ומוסיפים שמן זית ומיץ לימון.

6. בעזרת בלנד מוט טוחנים טחינה גולמית, מים ומיץ לימון.

7. מניחים את סלט הירקות השרופים על גבי הפיתה ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה גס וטחינה. מזלפים שמן זית מלמעלה.

המתכון מוגש על ידי השף עומר מילר באדיבות חברת 'אחוה'