סלט הדרים, סלק ואבוקדו

צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן
מתכון לסלט מזין וטעים עם מיטב פירות ארצנו * עשיר בטעמים, קל להכנה ומתאים להגשה להנאת כל המשפחה

מצרכים (לכ-3 מנות)

2 אבוקדו האס

2 סלק

תפוז

קלמנטינה

שליש פומלית

חופן פקאן סיני

חצי בצל קטן פרוס דק

מיץ מחצי תפוז

3 כפות שמן זית

קורט מלח ופלפל

הוראות הכנה

1. קולפים את האבוקדו, חותכים לקוביות ושמים בקערה. מתבלים את האבוקדו בחצי ממיץ התפוזים, מעט מלח, פלפל וכף שמן זית.

2. חותכים את פירות ההדר – התפוז, הקלמנטינה והפומלית – לקוביות ללא גרעינים ושמים בקערה נפרדת. מתבלים את פירות ההדר במעט מלח, פלפל וכף שמן זית.

3. מבשלים את הסלק ומסירים את הקליפה. בקערה שלישית מתבלים את הסלק יחד עם הפקאן הסיני במיץ התפוזים הנותר, מעט מלח, פלפל ושמן זית.

4. מניחים בקערת הגשה שכבות של הדרים, אבוקדו וסלק ומפזרים טבעות בצל מעל.

המתכון מוגש באדיבות 'חקלאי גרנות', חברת שיווק, מכירה והפצה של אבוקדו, פירות וירקות לרשתות המזון