רכיבים
500 גרם כרוב ניצנים
רימון
100 גרם עגבנייה מיובשת
75 גרם אגוזים, שקדים או פיסטוקים קלויים
רכיבים לוויניגרט
2 בצלצלי שאלוט
חומץ תפוח 50 מ"ל
תפוז
5 גרם שמרי בירה
טימין
בזיליקום
אורגנו
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
1. חותכים 250 גרם כרוב ניצנים לחתיכות, קוצצים דק את השאר ושומרים בצד.
2. מרתיחים מים עם מלח בסיר, משרים את חתיכות הכרוב למשך דקה ומצננים במים קרים.
3. מקפיצים את חתיכות הכרוב במחבת עם שמן זית חם מאוד, עד שהן הופכות לחומות-זהובות, יוצקים לקערה ומערבבים עם הכרוב הקצוץ.
4. חותכים את הרימון ומוציאים את הזרעים. קוצצים את האגוזים ומוסיפים לקערה.
5. מטגנים באותה המחבת שכבר השתמשנו בה חתיכות של עגבנייה מיובשת. מסירים את עודף השמן בעזרת נייר מגבת ומוסיפים את חתיכות העגבנייה המיובשות (כשהן חמות) לסלט.
6. הכנת הוויניגרט החם: קוצצים את הבצלצלים, מקפיצים עם שמן זית וקורט מלח. כשהם רכים, מוזגים את חומץ התפוחים, את המיץ ואת גרידת התפוז. מבשלים כמה דקות ויוצקים את הרוטב על הסלט.
7. מוסיפים את שמרי הבירה ואת שאר התבלינים ומערבבים היטב.
ניתן לחמם כמה דקות לפני ההגשה.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה