סלט פסטה צבעוני

צילום: רונן מנגן
צילום: רונן מנגן
מתכון עשיר בטעמים, צבעוני, עסיסי ומצוין לאירוח וגם לפיקניק

רכיבים (לכ-4-6 מנות)

חבילה של 500 גרם פסטה קצרה

צנצנת 290 גרם של בצלצלים צלויים מסוננים משמן וחצויים

צנצנת 290 גרם רבעי ארטישוק משומרים מסוננים משמן

 200גרם גבינת מנצ׳גו מגוררת

כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

חופן עלי בזיליקום קרועים

 100גרם אגוזי מלך קלויים שבורים

חופן עלי רוקט

בצל סגול חצוי ופרוס דק

כוס וחצי עגבניות שרי צבעוניות חצויות

לרוטב:

שליש כוס שמן זית

 2כפות חומץ בלסמי

2 כפות ממרח פסטו

מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן ומעבירים לקערה.

2. מוסיפים את יתר חומרי הסלט ומערבבים.

3. שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים עד לקבלת רוטב אחיד.

4. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים. אם לא, מגישים מיד.

הערה: שומרים במקרר ללא האגוזים. את האגוזים מוסיפים ממש לפני ההגשה לפריכות מקסימלית.

המלצה ליין עם סלט הפסטה: יינות ולפוליצ'לה מאזור ורונה מאופיינים במרקם קטיפתי וטעם עדין ורענן. לכן הם מעולים למאכלים קרים קלים כגון אנטיפסטי, כריכים או סלט פסטה עסיסי.

המתכון מוגש באדיבות 'טיב טעם' וחברת הבת 'ישרקו'