רכיבים (לכ-4-6 מנות)
חבילה של 500 גרם פסטה קצרה
צנצנת 290 גרם של בצלצלים צלויים מסוננים משמן וחצויים
צנצנת 290 גרם רבעי ארטישוק משומרים מסוננים משמן
200גרם גבינת מנצ׳גו מגוררת
כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
חופן עלי בזיליקום קרועים
100גרם אגוזי מלך קלויים שבורים
חופן עלי רוקט
בצל סגול חצוי ופרוס דק
כוס וחצי עגבניות שרי צבעוניות חצויות
לרוטב:
שליש כוס שמן זית
2כפות חומץ בלסמי
2 כפות ממרח פסטו
מלח ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
1. מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים את יתר חומרי הסלט ומערבבים.
3. שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים עד לקבלת רוטב אחיד.
4. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים. אם לא, מגישים מיד.
הערה: שומרים במקרר ללא האגוזים. את האגוזים מוסיפים ממש לפני ההגשה לפריכות מקסימלית.
המלצה ליין עם סלט הפסטה: יינות ולפוליצ'לה מאזור ורונה מאופיינים במרקם קטיפתי וטעם עדין ורענן. לכן הם מעולים למאכלים קרים קלים כגון אנטיפסטי, כריכים או סלט פסטה עסיסי.
המתכון מוגש באדיבות 'טיב טעם' וחברת הבת 'ישרקו'