סלט קייל, רימון וקשיו

מנה שמרגישים בה כל ביס * מכילה מרכיבים בעלי ערך תזונתי גבוה ושילוב מדליק של טעמים ומרקמים

מצרכים

300 גרם קייל

250 גרם כרוב ניצנים

70 גרם קינואה שלושה צבעים ב-140 מ"ל מים

זרעים מרימון אחד

40 גרם אגוזי קשיו קלויים

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות שמן זית

כף חרדל דיז'ון

3 כפות מים

מיץ מחצי לימון

חצי כפית מלח

הוראות הכנה

1. מכינים מגש תנור מרופד בנייר אפייה ומשומן בשמן זית. חותכים את כרוב הניצנים ומניחים על המגש כאשר הצד הפנימי כלפי מטה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180מעלות למשך 30 דקות.

2. בינתיים מרככים את הקינואה במחבת קטנה עם מים רותחים ומבשלים במשך 10 דקות. לאחר שהקינואה רכה, מסננים ומניחים לצינון בצלחת.

3. הכנת הרוטב: מערבבים בקערה את הטחינה, שמן זית, חרדל דיז'ון, מים, מיץ לימון ומלח. ניתן להוסיף עוד מים במידה והרוטב סמיך מדיי.

4. מפרידים את עלי הקייל מהגבעול המרכזי, חותכים את העלים, מניחים בקערה גדולה יחד עם מחצית מהרוטב המוכן ומעסים את העלים.

5. הרכבת הסלט: מניחים את עלי הקייל המתובלים, אחריהם את הקינואה, כרוב הניצנים הקלוי, גרעיני רימון ואגוזי קשיו קלויים. מסיימים ברוטב שנותר.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה