סלמון אפוי ברוטב שמיר

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
הדג האהוב מקבל צבעים וטעמים שלא חשבתם עליהם * רוצים להפתיע? זו ההזדמנות

מצרכים

נתח סלמון במשקל של עד 500 גרם

100 מ"ל רוטב סויה

3 כפות דבש

שום

200 מ"ל מיץ תפוזים

יוגורט יווני טבעוני

לימון

מלח

פלפל

בצל שאלוט קצוץ

שמיר

שקדים קצוצים

חמוציות/צימוקים

פטרוזיליה

רימון

הוראות הכנה

1. מערבבים בקערה קטנה רוטב סויה, דבש, חצי שן שום מגורדת ומיץ תפוזים למרינדה.

2. מניחים את הסלמון על תבנית אפייה כך שהקשקשים כלפי מטה. יוצקים מעליו את המרינדה ונותנים לו לנוח במשך 30 דקות.

3. אופים במשך 15-20 דקות בחום של 200 מעלות.

4. הכנת רוטב היוגורט הטבעוני: מסננים את היוגורט היווני הטבעוני בעזרת מסננת. לאחר מכן, מוסיפים מעט מיץ לימון, מלח, פלפל, בצל והרבה שמיר קצוץ. מערבבים היטב לפיזור אחיד בתוך היוגורט.

5. מקפיצים את החמוציות ואת השקדים הקצוצים במחבת עם מעט מרגרינה בטעם חמאה.

6. הרכבה והגשה: מוציאים את הסלמון מהתנור, מכסים אותו ברוטב היוגורט הטבעוני, מפזרים מלמעלה את החמוציות ואת השקדים הקצוצים ומעטרים בגרעיני רימון ועוד שמיר או פטרוזיליה.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה