סנגריה חמה

צילום: רונן קדמי
צילום: רונן קדמי
שילוב של תה עם אלכוהול שמחמם את הלב ביום חורף סגריר

מצרכים (ל-4 ספלים גדולים)

2 תיוני חליטת סנגריה

3 כוסות מים רתוחים

2 כפות דבש (ניתן להוסיף או להפחית לפי רמת המתיקות הרצויה)

2 מקלות קינמון

מיץ מחצי לימון

מיץ מתפוז אחד

4 כפות ליקר תפוז (לדוגמה קוואנטרו. ניתן לחזק לפי הטעם)

קצפת וקינמון טחון לפי הטעם

הוראות הכנה

1. מכינים תחילה תה סנגריה חמה לפי ההוראות שעל האריזה. לאחר מכן מערבבים את התה עם דבש בסיר.

2. מערבבים בהדרגה את מיץ הלימון והתפוז לתוך התה ומוסיפים גם את הקינמון.

3. לוקחים  את ליקר התפוזים ואת סירופ התפוזים ומוסיפים לתערובת תוך כדי ערבוב.

4. מחממים את תה החורף עד שהוא כמעט מגיע לסף רתיחה.

5. מקציפים את השמנת לקצף יציב. לאחר מכן מוזגים את התה לארבעה ספלים גדולים ומכסים אותו עם כף שמנת. לבסוף, ניתן לקשט את הסנגרייה עם קורט קינמון.

המתכון מוגש באדיבות מותג חליטות התה 'פומפדור'