סנגרייה תפוחים

צילום: אולגה טוכשר
צילום: אולגה טוכשר
מתכון לקוקטייל קיצי ומרענן שיצנן את הימים החמים * מוגש עם מקלות קינמון וכוכבי אניס ומתאים להגשה בארוחה משפחתית ולאירוח

מצרכים (לכ-6 מנות)

2 תפוחים ירוקים חתוכים לפרוסות דקות

2 תפוחים אדומים חתוכים לפרוסות דקות

לימון חתוך לפלחים

חצי כוס גרגירי רימון (בעונה)

2 כוסות מיץ תפוחים סחוט טרי

רבע כוס ברנדי או ליקר תפוחים (לא חובה)

כוס וחצי יין לבן חצי יבש או יין מבעבע קר

להגשה: מקלות קינמון/ כוכבי אניס/ עלי נענע

הוראות הכנה

1. שמים בכד את שני סוגי התפוחים החתוכים ומוסיפים את פלחי הלימון ואת גרגירי הרימון.

2. יוצקים מעל את מיץ התפוחים, הברנדי או הליקר (לא חובה) והיין. אם משתמשים ביין מבעבע – שומרים להגשה. מערבבים ומעבירים לקירור למשך שעה לפחות.

3. לקראת ההגשה מוסיפים לכד את היין המבעבע ומערבבים.

4. מוזגים את הסנגרייה לכוסות הגשה. מוסיפים את הפירות ומגישים מיד עם תוספת מקל קינמון ו/או כוכב אניס. ניתן לקשט גם עם כמה עלי נענע טריים.

המתכון מוגש על ידי הבלוגרית אולגה טוכשר ('המרכיב הסודי') ובאדיבות חברת 'פרימור', יצרנית מיצים סחוטים