סנדוויץ' פתוח

צילום: נופר בוגנים
צילום: נופר בוגנים
סנדוויץ' פתוח, עשיר בטעמים ומענג * מחית ארטישוק עם טחינה גולמית ולימון, מוגשת על פרוסת לחם טרייה, מעליה קוביות עגבנייה וגרידת לימון * מנה שבה כל ביס הוא חלומי במיוחד

מצרכים:

פרוסת לחם לבן

2 לבבות ארטישוק מבושלים

2 כפות טחינה גולמית

גרידת לימון וכף מיץ לימון  

עגבנייה

חצי כפית רוטב בלסמי

צרור עלי שום ירוק/בצל ירוק

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערת נירוסטה לבבות ארטישוק מבושלים עם טחינה גולמית ומועכים. מוסיפים לימון, מים ומלח ומכינים כמו טחינה.

2. מניחים פרוסת לחם לבן ומורחים מעליה את ממרח הארטישוק.

3. מערבבים בצלחת נפרדת גרידת לימון עם רצועות של עלי השום או הבצל הירוק וקוביות של עגבנייה. מערבבים ומניחים מעל הארטישוק.

4. מזלפים מעל הכול מעט קרם בלסמי מצומצם ונהנים.

מוגש באדיבות תומר בלס ('הלחם של תומר') וחברת 'אחוה'