סשימי אינטיאס

צילום: שירן כהן
צילום: שירן כהן
מנה חגיגית עם טעמים בינלאומיים על קרפצ'יו קולורבי המוגש עם טחינה צ'ילי חריפה * מתכון קל להכנה, עשיר בטעמים, מעוצב וחגיגי

מצרכים (לכ-2-3 מנות)

200 גרם פרוסות דג אינטיאס

1 קולורבי

2 צנוניות בייבי

1 בצל שאלוט קצוץ

1 צ'ילי אדום קצוץ דק

צרור עלי עירית קצוצה

2-3 כפות שמן זית

מצרכים לטחינה:

רבע כוס טחינה גולמית

כפית צ'ילי יבש

חצי כוס מים

צרור עלי כוסברה

חצי לימון סחוט למיץ

חצי כפית מלח

הוראות הכנה

1. חותכים את פרוסות הדג בקוטר של הקולורבי.

2. פורסים את הקולורבי לפרוסות דקיקות של קרפצ'יו.

3. פורסים שתי צנוניות על מנדולינה פרוס דק.

4. הרכבת המנה: מסדרים על כל פרוסת קולורבי שתי פרוסות סשימי אינטיאס, פרוסת צנונית, מעט שאלוט קצוץ, עירית קצוצה וצ׳ילי אדום קצוץ דק קטן.

5. הכנת הטחינה: שמים בכוס מוט בלנדר טחינה, צ'ילי יבש (אפשר להוסיף שני סנטימטר של צ'ילי אדום טרי), מעט כוסברה, מלח, לימון ומים וטוחנים הכול לטחינה חלקה.

6. מזליפים מעל כל קרפצ'יו וסשימי מהטחינה ומעל הכול שמן זית ומגישים.

המתכון מוגש באדיבות יצרנית הטחינה 'טורקיז' יחד עם השפית ללי האס