עוגות מיני באנדט

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
מנת קינוח קלאסית שמשלבת שוקולד מריר עם החמצמצות של הפטל לכדי טעם מיוחד במינו

רכיבים (ל-9 מיני עוגות):

200 גרם שוקולד מריר

80 גרם חמאה לא מלוחה

120 גרם סוכר

שמנת 90 מ"ל 35% שומן

100 גרם קמח

כפית שמרים

150 גרם פטל

3 ביצים

תבנית עוגת באנדט אישית

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. שוברים את השוקולד לקערת נירוסטה יחד עם החמאה. מרתיחים סיר מים על כיריים וממיסים את השוקולד והחמאה על האדים (שיטת בן- מארי). מערבבים עד שכל הרכיבים נמסים. מוסיפים גם את השמנת, מערבבים ומורידים מן האש.

2. טורפים במיקסר את הביצים יחד עם הסוכר עד שהתערובת מקבלת נפח. מוסיפים את תערובת השוקולד לביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מנפים מעל התערובת את הקמח והשמרים ומערבבים עד לקבלת בצק בהיר וחלק.

4. לבסוף, מוסיפים פנימה גם את הפטל ומערבבים. משמנים את התבנית וממלאים בתערובת.

5. אופים ב-200 מעלות צלזיוס במשך 25-30 דקות (משך הזמן עשוי להשתנות בהתאם לתנור או בהתאם לגודל התבנית).

6. לפני שמוציאים, דוקרים בסכין על מנת לבדוק שהעוגה מוכנה. העוגה צריכה להיות לחה. יש להישמר מאפיית יתר שתייבש את העוגות.

7. מוציאים מהתנור, מצננים ומוציאים מהתבנית. מקשטים באבקת סוכר ובפטל מעל.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה