עוגיות אגוזי לוז

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
רוצים לשמח חברים וקרובים בימים קשים אלה? * המתכון הבא נועד בדיוק למטרה זו

מצרכים

150 גרם מרגרינה

150 גרם סוכר קנים לא מזוקק (מוסקובדו)

150 גרם אגוזי לוז טחונים לאבקה

300 גרם קמח מלא

50 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים

5 גרם סודה לשתייה

2 גרם מלח ים

כפית תמצית וניל

מצרכים לקישוט (לא חובה)

100 גרם שוקולד מריר (75%)

חתיכות אגוזי לוז

הוראות הכנה

1. מקציפים מרגרינה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים את שאר החומרים היבשים בעדינות ואת אגוזי הלוז הקצוצים בסוף.

3. לאחר שהכל מעורבב, יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר. מועכים מעט את הכדורים הקטנים לכדי עוגיות שטוחות.

4. אופים בחום של 180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות. מניחים בצד לצינון.

5. לקישוט: ממיסים שוקולד בבן מארי ומצפים חצי מהעוגיות על ידי טבילתן. מניחים אותן על נייר אפייה ובוזקים מלמעלה כמה חתיכות אגוזי לוז.

המלצה: ניתן להחליף אגוזי לוז לסוג אחר של אגוזים ולהוסיף תבלינים כמו קינמון, הל, ג'ינג'ר או ציפורן.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה